Pihlan Lehtikuohu-minipavlovat
Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 2. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Näissä ihanissa lehtikuohu-moctail pavlovissa on kotimaisia pakastemustaherukoita.
Keskitaso
Ainekset
Minipavlovapohjat
kananmunan valkuainen 3 kpl
erikoishienoa sokeri 2 dl
Sitruunakeksimuru
voita 50 g
erikoishienoa sokeria 0,6 dl
kananmunan keltuainen 1 kpl
Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 1,5 dl
sitruunamehua 2-3 rkl
puolikkaan sitruunan kuoriraaste
Mustaherukkamousse
Curd:
pakastemustaherukoita, Pakkasmarja 130 g
sokeria 1 rkl
voita 15 g
vettä 2 rkl
kananmunan keltuainen 1 kpl
Kerma
kuohukermaa 1,5 dl
vaniljarahkaa 200 g
(erikoishienoa sokeria 1 tl makua antamaan)
Hyytelökuutiot
Lehtikuohu –kuohujuomaa 2 dl
liivatelehtiä 2 kpl
vettä 5 dl
Kandeeratut miniorvokit
sinisen tai violetin sävyisiä miniorvokkeja 12 kpl
kananmunan valkuainen 1 kpl
erikoishienoa sokeria 0,5 dl
Valmistusohje
Minipavlovapohjat
- Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen
- Vatkaa kuuman vesihauteen yllä kananmunan valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon erikoishieno sokeri. Jatka vatkausta noin kuusi minuuttia.
- Ota sveitsiläinen marenki pois vesihauteen yllä ja jatka vatkaamista pöydällä noin minuutin ajan, kunnes massa on hieman jäähtynyt.
- Pursota tähtityllalla leivinpaperilliselle pellille noin 5 cm halkaisijaltaan olevia pesämäisiä marenkikiekkoja.
- Paista marenkikiekkoja uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on rapea, mutta marenki yhä pehmeää sisältä.
Mustaherukkamousse
- Aloita valmistamalla mustaherukkacurd:
- Sulata kattilassa pakastemustaherukat ja lisää tarvittaessa vettä.
- Sekoita sulaneet mustaherukat tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Paseeraa mustaherukat ja laita sileä seos takaisin kattilaan.
- Lisää joukkoon keltuainen sekä sokeri ja kiehauta seos.
- Lisää nokare voita ja jäähdytä seos.
- Kaada curd laakealle astialla kylmään jäähtymään.
- Kerma:
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka
- Vatkaa sekaan jäähtynyt mustaherukkamelba.
- Halutessasi voit lisätä hieman erikoishienoa sokeria makua tuomaan.
- Pursota mousse tähtityllalla marenkipohjan ja sitruunakeksimurun päälle.
Hyytelökuutiot
- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
- Kiehauta 2 rkl vettä ja sekoita joukkoon liivatelehdet.
- Lisää seos Lehtikuohu –kuohujuoman sekaan.
- Kaada seos 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja vie hyytelö hyytymään kylmään.
- Leikkaa hyytyneestä hyytelöstä noin 0,5 cm x 0,5 cm kokoisia kuutioita ja asettele ne minipavlovien päälle.
Kandeeratut orvokit
- Vatkaa kananmunan valkuaisen rakenne rikki.
- Kasta tai sivele pullasutia apuna käyttäen valkuaista miniorvokkien jokaiseen kohtaan.
- Sirottele päälle erikoishienoa sokeria.
- Asettele kuivuneet orvokit minipavlovien koristeeksi.