Pihlan Lehtikuohu-minipavlovat

Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 2. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Näissä ihanissa lehtikuohu-moctail pavlovissa on kotimaisia pakastemustaherukoita.

Keskitaso

Ainekset

Minipavlovapohjat

kananmunan valkuainen  3 kpl

erikoishienoa sokeri  2 dl

 

Sitruunakeksimuru

voita  50 g

erikoishienoa sokeria  0,6 dl

kananmunan keltuainen  1 kpl

Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja  1,5 dl

sitruunamehua  2-3 rkl

puolikkaan sitruunan kuoriraaste

 

Mustaherukkamousse

Curd:

pakastemustaherukoita, Pakkasmarja  130 g

sokeria  1 rkl

voita  15 g

vettä  2 rkl

kananmunan keltuainen  1 kpl

 

Kerma

kuohukermaa  1,5 dl

vaniljarahkaa  200 g

(erikoishienoa sokeria 1 tl makua antamaan)

 

Hyytelökuutiot

Lehtikuohu –kuohujuomaa  2 dl

liivatelehtiä  2 kpl

vettä  5 dl

 

Kandeeratut miniorvokit

sinisen tai violetin sävyisiä miniorvokkeja  12 kpl

kananmunan valkuainen  1 kpl

erikoishienoa sokeria  0,5 dl

 

Valmistusohje

Minipavlovapohjat

  • Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen
  • Vatkaa kuuman vesihauteen yllä kananmunan valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon erikoishieno sokeri. Jatka vatkausta noin kuusi minuuttia.
  • Ota sveitsiläinen marenki pois vesihauteen yllä ja jatka vatkaamista pöydällä noin minuutin ajan, kunnes massa on hieman jäähtynyt.
  • Pursota tähtityllalla leivinpaperilliselle pellille noin 5 cm halkaisijaltaan olevia pesämäisiä marenkikiekkoja.
  • Paista marenkikiekkoja uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on rapea, mutta marenki yhä pehmeää sisältä.

 

Mustaherukkamousse

  • Aloita valmistamalla mustaherukkacurd:
    • Sulata kattilassa pakastemustaherukat ja lisää tarvittaessa vettä.
    • Sekoita sulaneet mustaherukat tasaiseksi sauvasekoittimella.
    • Paseeraa mustaherukat ja laita sileä seos takaisin kattilaan.
    • Lisää joukkoon keltuainen sekä sokeri ja kiehauta seos.
    • Lisää nokare voita ja jäähdytä seos.
    • Kaada curd laakealle astialla kylmään jäähtymään.
  • Kerma:
    • Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka
    • Vatkaa sekaan jäähtynyt mustaherukkamelba.
    • Halutessasi voit lisätä hieman erikoishienoa sokeria makua tuomaan.
  • Pursota mousse tähtityllalla marenkipohjan ja sitruunakeksimurun päälle.

 

Hyytelökuutiot

  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
  • Kiehauta 2 rkl vettä ja sekoita joukkoon liivatelehdet.
  • Lisää seos Lehtikuohu –kuohujuoman sekaan.
  • Kaada seos 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja vie hyytelö hyytymään kylmään.
  • Leikkaa hyytyneestä hyytelöstä noin 0,5 cm x 0,5 cm kokoisia kuutioita ja asettele ne minipavlovien päälle.

 

Kandeeratut orvokit

  • Vatkaa kananmunan valkuaisen rakenne rikki.
  • Kasta tai sivele pullasutia apuna käyttäen valkuaista miniorvokkien jokaiseen kohtaan.
  • Sirottele päälle erikoishienoa sokeria.
  • Asettele kuivuneet orvokit minipavlovien koristeeksi.

 

Reseptin luoja

Pihla Sallinen

Koko Suomi leipoo

Taidonnäytereseptit

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit