Pehtoorin pusupullat
Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 1. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Näissä pusupullissa on raikas ja aromikas lemoncurd-vadelmatäyte.
Keskitaso
Ainekset
Pullataikina
175 g täysmaitoa
400 g Sunnuntai- erikoisvehnäjauhoja
70 g kidesokeria
70 g voita huoneenlämpöisenä
8 g rouhittua kardemummaa
25 g tuorehiivaa
6 g suola
1 kananmuna
Täytteet
Lemoncurd
1 sitruunan mehu + kuori raastettuna
160 g tomusokeri
1 kpl kananmuna
½ rkl maizena
40 g voita
Vadelmahillo
125 g Pakkasmarjan pakastevadelmia
60 g hillosokeria
2 tl vettä
Voitelu
kananmuna
Koristelu
voisulaa ja sokeria
Valmistusohje
Lemon curd
- Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna.
- Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee.
- Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi.
- Jäähdytä.
- Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.
Vadelmahillo
- Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa.
- Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia.
- Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.
Pullataikina ja pullat
- Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla.
- Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko.
- Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään.
- Jaa levännyt taikina kymmeneen palaan.
- Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää.
- Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi.
- Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa.
- Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni.
- Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin.
- Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla.
- Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
- Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.