pehtoorin-pusupullat

Pehtoorin pusupullat

5/5 - (1 vote)

Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 1. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Näissä pusupullissa on raikas ja aromikas lemoncurd-vadelmatäyte.

KoSuLe_MTV3

Linnea Weckström

Koko Suomi leipoo

Tekninen tehtävä, jakso 1

  • 1 h 30 min
  • Keskitaso
  • 10 annosta

Ainekset

Pullataikina

175 g  täysmaitoa

400 g  Sunnuntai- erikoisvehnäjauhoja

70 g  kidesokeria

70 g  voita huoneenlämpöisenä

8 g  rouhittua kardemummaa

25 g  tuorehiivaa

6 g  suola

1  kananmuna

 

Täytteet

Lemoncurd

1  sitruunan mehu + kuori raastettuna

160 g  tomusokeri

1 kpl  kananmuna

½  rkl  maizena

40 g  voita

 

Vadelmahillo

125 g  Pakkasmarjan pakastevadelmia

60 g  hillosokeria

2 tl  vettä

 

Voitelu

kananmuna

 

Koristelu

voisulaa ja sokeria

Valmistusohje

Lemon curd

  • Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna.
  • Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee.
  • Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi.
  • Jäähdytä.
  • Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.

 

Vadelmahillo

  • Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa.
  • Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia.
  • Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.

 

Pullataikina ja pullat

  • Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla.
  • Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko.
  • Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään.
  • Jaa levännyt taikina kymmeneen palaan.
  • Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää.
  • Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi.
  • Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa.
  • Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni.
  • Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin.
  • Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla.
  • Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
  • Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.

 

 

 

 

Reseptissä käytetyt tuotteet