Pakastehillo
Hillot ovat ihania. Tavallinen hillo tehdään keittämällä, jolloin marjoista tuhoutuu osa niiden terveellisistä aineista. Paras ja vitamiiniystävällisin tapa tehdä hilloa on pakastaminen Melatin -nimisen pakastehilloamisaineen avulla. Pakastaminen mahdollistaa myös vähäsokerisemman hillon, koska sokeria ei tarvita säilymisen kannalta. Voit vapaasti päättää, kuinka paljon makeutta haluat hilloon. Pakastehillo säilyy jääkaapissa muutaman päivän, joten huomioi se annoskoossa. Voit tehdä hilloa myös muista marjoista tai marjasekoituksista tällä menetelmällä.
Valmistus
Viipaloi mansikat kulhoon. Sekoita hyvin Melatin -jauhe ja makeuttaja keskenään. Vegaanisen version hillosta saa, kun käyttää makeuttajana joko fruktoosia tai sokeria. Kaada seos mansikoiden joukkoon ja sekoita hyvin, mutta hellästi. Annostele pakasterasioihin tai pusseihin ja pakasta nopeasti.
Helppo
Ainekset
- 2 kg mansikoita
- 1 pss Melatin -pakastehilloamisainetta
- 0 – 300 g fruktoosia, sokeria tai hunajaa