Mustikkajäätelökakku
Liemessä-blogin Jenni ideoi meille mustikkaisen jäätelökakun, jonka valmistukseen on käytetty Mustikka Marja -jäätelöä. Kuohkeaa marjajäätelöä, jossa on huikeat 72 prosenttia kotimaista marjaa. Jäätelön marjoja ei ole kuumennettu, siksi tärkeät vitamiinit, mahtava maku ja muut luonnon hyvyydet ovat visusti tallella. Tämä ihana mustikkajäätelökakku sopii juhlistamaan vaikka äitienpäivää.
Helppo
Ainekset
- 250 g kaurakeksejä (vegaanisia)
- 125 g margariinia
- 3 prk (á 500 ml) Mustikka Marja-jäätelöä
Koristeluun
- 1 prk kauravispiä
- 1 rkl tomusokeria
- 400 g pensasmustikoita
Lisäksi
- 20 – 24 cm irtopohjavuoka
Valmistus
Aloita laittamalla Marja-jäätelöt jääkaappiin pehmiämään tunniksi.
Murskaa keksit hienoksi muruksi monitoimikoneessa tai kaulimella pakastuspussissa. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksimurujen joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle tiiviisti. Pohja saa nousta hieman reunoille. Laita vuoka jääkaappiin 10 minuutiksi.
Vuoraa irtopohjavuoan reunat reunakalvoilla tai leivinpaperisuikaleilla. Lusikoi ja painele Marja-jäätelöä pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku pakastimeen yön yli.
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Pidä kauravispiä hetki jääkaapissa ennen pursottamista. Asettele pensasmustikoita kakun päälle spiraalin muotoon ja pursoita reunoille vaahdotettua kauravispiä pieniksi vaahtohuipuiksi.