Mustikkajäätelökakku

Liemessä-blogin Jenni ideoi meille mustikkaisen jäätelökakun, jonka valmistukseen on käytetty Mustikka Marja -jäätelöä. Kuohkeaa marjajäätelöä, jossa on huikeat 72 prosenttia kotimaista marjaa. Jäätelön marjoja ei ole kuumennettu, siksi tärkeät vitamiinit, mahtava maku ja muut luonnon hyvyydet ovat visusti tallella. Tämä ihana mustikkajäätelökakku sopii juhlistamaan vaikka äitienpäivää.

mustikka-jaatelokakku

Helppo

Ainekset

Koristeluun

  • 1 prk kauravispiä
  • 1 rkl tomusokeria
  • 400 g pensasmustikoita

Lisäksi

  • 20 – 24 cm irtopohjavuoka

Valmistus

Aloita laittamalla Marja-jäätelöt jääkaappiin pehmiämään tunniksi.

Murskaa keksit hienoksi muruksi monitoimikoneessa tai kaulimella pakastuspussissa. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksimurujen joukkoon.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle tiiviisti. Pohja saa nousta hieman reunoille. Laita vuoka jääkaappiin 10 minuutiksi.

Vuoraa irtopohjavuoan reunat reunakalvoilla tai leivinpaperisuikaleilla. Lusikoi ja painele Marja-jäätelöä pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku pakastimeen yön yli.

Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Pidä kauravispiä hetki jääkaapissa ennen pursottamista. Asettele pensasmustikoita kakun päälle spiraalin muotoon ja pursoita reunoille vaahdotettua kauravispiä pieniksi vaahtohuipuiksi.

Reseptin luoja

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit