Mustikkajäätelö valkosuklaa-kardemummakastikkeella
Tällä Vaneljan ja Tuulian ihanalla reseptillä valmistat simppelin, herkullisen sekä mielettömän makupommin tujauksella vitamiineja!
Keskitaso
Ainekset
Jäätelö
- 1 dl täysrasvaisen kookosmaidon jähmettynyttä kermaa (säilytä kookosmaitotölkki yön yli jääkaapissa)
- 2 pakastettua kypsää banaania
- 2 dl jäisiä mustikoita
- ½ tl vaniljauutetta
- loraus kotimaista luomuhunajaa tai muuta makeutusta, tarpeen mukaan
Valkosuklaa-kardemummakastike
- 1 dl raastettua kaakaovoita
- ½ dl kookosvoita (tai cashew-voita tai 1 dl cashew-pähkinöitä)
- ½ dl täysrasvaista kookosmaitoa
- 1 – 3 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai muuta makeutusta)
- ½ tl vaniljauutetta
- ½ tl jauhettua kardemummaa
Valmistus
Jos haluat koristella annoksen valkosuklaa-kardemummakastikkeella, valmista se ennen jäätelön tekoa.
Jäätelö
Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi desilitran verran valkoista paksua ainesta tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Saatat joutua kaapimaan tehosekoittimen laitoja muutaman kerran ennen kuin massa sekoittuu. Maista, ja lisää makeutusta, jos tarpeen.
Valkosuklaa-kardemummakastike
Sulata kaakaovoi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää sula kaakaovoi sekä muut ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Maista, ja lisää makeutusta tai mausteita, jos tarpeen. Tarjoile mustikkajäätelön kanssa.
Annostele jäätelö kulhoihin, kaada päälle valkosuklaa-kardemummakastiketta ja nauti!