Mustikkainen minijäätelökakku

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Jos illan jälkiruokaidea on vielä hakusessa, viime hetken vinkkinä olisi tällainen helppo minijäätelökakku MARJA-jäätelöstä. Tässä jälkiruuassa kohtaa unelman kuohkea ja marjaisa MARJA-jäätelö, rapea keksipohja ja kevyt vispattu lakritsin makuinen kuorrute ja tietenkin villit koristeet oman maun mukaan. Itse MARJA-jäätelöt ovat gluteenittomia, maidottomia ja vegaaniseen ruokavalioon sopivia, joten valitsemalla myös tilanteeseen oikeanlaiset keksit ja koristeet, tästä saa sopivan herkun monenlaiseen ruokavalioon. Tästä minikakusta riittää hyvän kokoiset palat neljälle herkuttelijalle, pienemmät herkut viidelle. Kuvan jäätelökakku on tehty MARJA-jäätelö mustikasta.

jäätelökakku

Helppo

Ainekset:
Keksipohja
60g suklaa cookie -keksejä
mausteeksi 1/2 tl lakritsijauhetta ja 1 rkl kuivattua vadelmaa
20g voita tai suklaata
Täyte
1 pikari eli 500 ml MARJA-jäätelö Mustikka & mustat marjat tai Mansikka & punaiset marjat
Koristeet
1 dl Kauravispi / kermavaahto tai jokin muu vispituote
1/2 tl lakritsijauhetta ja maun mukaan makeutusta
Koristele lakritsikarkeilla, minikekseillä, marengeilla… tai kohmeisilla pakastemarjoilla mustikoilla tai pensasmustikoilla tai vadelmilla…
  1. Ota pakkasesta MARJA-jäätelön pikarin kansi ja vuoraa se leivinpaperilla tai voipaperilla.
  2. Murenna suklaisia cookie keksejä keksimuruksi ja tuo halutessasi pientä vivahdetta joukkoon lakritsijauheella ja pakastekuivatulla vadelmarouheella.
  3. Lisää sulatettu voi tai suklaa keksimurujen joukkoon ja painele muruseos MARJA-jäätelöpikarin kanteen ja laita tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
  4. Irrota varovasti jähmettynyt keksipohja pikarin kannesta ja aseta se kivalle tarjoilulautaselle.
  5. Ota MARJA-jäätelö pakkasesta ja käytä pikkuhetki lämminvesihauteessa ja kumoa jäätelö keksipohjan päälle. Jos jäätelö ei menee irrota pikarista, pyöräytä terävällä veitsellä pikarin reunoilta jäätelö irti.
  6. Vatkaa mieleisestä vispituotteesta kuohkea vaahto ja mausta se ripauksella lakritsijauhetta ja makeuta mieleiseksi. Tee vaahdosta ruusukkeet kakun päälle
  7. Koristele minikakku lakritsikarkeilla, minikekseillä, marengeilla… tai kohmeisilla pakastemarjoilla mustikoilla tai pensasmustikoilla tai vadelmilla…
  8. Tarjoile heti. MARJA-jäätelö on siitä ihanteellinen koostumukseltaan, että sulaessaan tämä ei täysin lässähdä, mutta parasta tämä on mahdollisimman kylmänä nautittuna.

Katsotuimmat reseptit