Mustikka-valkosuklaamuffinssit

Mustikoiden raikkaus ja valkosuklaan makeus ovat täydellinen yhdistelmä muffinsseihin. Näillä leivoksilla selätät takuulla makeanhimon ja sinulla on vaikeuksia syödä vain yksi. Nämä muffinssit ovat todella helppoja tehdä, joten leipominen sujuu myös lasten kanssa. Siispä yhdessä keittiöön leipomaan! – Viivi

Valmistus

Taikinan valmistus

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva, kerma ja kananmunat. Rouhi valkosuklaa, rouheen ei tarvitse olla ihan pientä murua. Sekoita taikinan joukkoon jäiset mustikat ja valkosuklaarouhe.

Asettele muffinssivuoat pellille ja annostele taikina vuokiin noin puoleen väliin kohoamisen vuoksi. Paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta on kullanruskea.

Kuorrutteen valmistus

Aloita kuorrutteen tekeminen yhdistämällä tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa seosta, kunnes se on tasaista. Lisää seokseen sulatettu valkosuklaa ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Vaahdota kerma erillisessä astiassa ja kääntele se seoksen joukkoon. Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta jäähtyneiden muffinssien päälle. Kuorrutetta tulee reilusti jokaiseen muffinssiin, joten älä kainostele.

Helppo

Ainekset

Muffinssitaikina

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mustikoita
  • 100 g valkosuklaata

Kuorrute

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl  tomusokeria
  • 130 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • Koristeluun esimerkiksi kohmeisia kotimaisia pensasmustikoita

Reseptin luoja

Resepti ja kuvat
Viivi Piispanen, Makustella

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit