Mustikka-valkosuklaamuffinssit
Mustikoiden raikkaus ja valkosuklaan makeus ovat täydellinen yhdistelmä muffinsseihin. Näillä leivoksilla selätät takuulla makeanhimon ja sinulla on vaikeuksia syödä vain yksi. Nämä muffinssit ovat todella helppoja tehdä, joten leipominen sujuu myös lasten kanssa. Siispä yhdessä keittiöön leipomaan! – Viivi
Valmistus
Taikinan valmistus
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva, kerma ja kananmunat. Rouhi valkosuklaa, rouheen ei tarvitse olla ihan pientä murua. Sekoita taikinan joukkoon jäiset mustikat ja valkosuklaarouhe.
Asettele muffinssivuoat pellille ja annostele taikina vuokiin noin puoleen väliin kohoamisen vuoksi. Paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta on kullanruskea.
Kuorrutteen valmistus
Aloita kuorrutteen tekeminen yhdistämällä tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa seosta, kunnes se on tasaista. Lisää seokseen sulatettu valkosuklaa ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Vaahdota kerma erillisessä astiassa ja kääntele se seoksen joukkoon. Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta jäähtyneiden muffinssien päälle. Kuorrutetta tulee reilusti jokaiseen muffinssiin, joten älä kainostele.
Helppo
Ainekset
Muffinssitaikina
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl mustikoita
- 100 g valkosuklaata
Kuorrute
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1,5 dl tomusokeria
- 130 g valkosuklaata
- 2 dl vispikermaa
- Koristeluun esimerkiksi kohmeisia kotimaisia pensasmustikoita