Mustikka-kaurapuuro uunissa

Kauran ja mustikan kuidut hellivät vatsaasi. Marjaisa mustikkapuuro syntyy helposti uunissa, vaikka sillä aikaa, kun ulkoilet kauniissa talvisäässä.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele vuoka kevyesti rypsiöljyllä. Laita ensin mustikat vuoan pohjalle.  Sekoita muut ainekset ensin toisessa kulhossa ja kaada sitten mustikoiden päälle ja nosta vuoka uuniin. Kypsennä noin tunti. Puuro kannattaa nauttia maidon tai kasvimaidon sekä lisämustikoiden kera!

Vinkki: lisää kaurahiutaleiden joukkoon ½–1 dl siemenseosta tai ripota niitä puuron päälle.

Mustikkapuuro-uunissa

Helppo

Ainekset

  • vuoan voiteluun rypsiöljyä
  • 200g Pakkasmarja pakastemustikoita
  • 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • (1 rkl hunajaa / sokeria)
  • 1/2 tl suolaa
  • 10 dl maitoa / vettä / kauramaitoa

Päälle 

  • ½–1 dl siemenseosta
  • 2 dl kylmiä mustikoita
  • loraus maitoa / kasvismaitoa

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit