Muhkea murumarjapiirakka
Tämä mehevä marjapiirakka on todella helppo valmistaa ja täytteeksi voit Marja Pureen kanssa käyttää marjoja oman valintasi tai sesongin mukaan. Kuvan piirakassa on käytetty Marja Puree mansikan seurana kotimaisia mansikoita, punaherukoita ja vadelmia. Hapokkaammista marjoista saat piirakkaan ihanaa raikkautta. Suurempi kokoiset mansikat kannattaa puolittaa ennen valmistusta. Piirakassa käytetyt marjat voivat olla myös tuoreita.
Tämä resepti on Suonenjoen Yhtenäiskoulun kotitaloustunneilta.
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl sulatettua voita / margariinia
- ½ dl maitoa
Täyte
- ½ – 1 prk Marja Pureeta
- 2 – 3 dl marjoja oman valinnan mukaan (kuvan piirakassa punaherukoita, vadelmia ja mansikoita)
Muruseos
- 50 g voita / margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vanilliinisokeria
Valmistus
Ota pakastemarjat tuntia ennen huoneen lämpöön sulamaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä rasvasula-maitoseos. Sekoita mahdollisimman vähän.
Levitä taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 24 – 27 cm). Levitä Marja Pureeta pohjan päälle. Valuta marjoista neste ja ripottele marjat Marja Pureen päälle. Sekoita pehmeään rasvaan kaikki muut muruseoksen aineet ja ripottele marjojen pinnalle. Paista uunissa 225 asteessa 25 – 30 minuuttia.