Pohja
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
150 g majoneesia
2 kananmunaa (M-koko)
3 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl kuohukermaa
200 g puolukoita
Muru
50 g voita
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl kanelia
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Tee ensin muru. Sulata voi ja lisää joukkoon muuta aineet. Sekoita ja jätä sivuun odottamaan. Laita kulhoon sokerit ja majoneesi. Vatkaa hetki sähkövatkaimella. Lisää joukkoon munat yksitellen, välissä aina hyvin vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa yhteen kaikki kuivat aineet ja lisää vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Kääntele taikina sekaisin ja tasaiseksi kaapimella. Lisää puolukat taikinaan ja kääntele sekaisin. Vuoraa irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja lisää päälle muru.
Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman ja nauti vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki 1: Mikäli olet suuri puolukan ystävä, älä sekoita puolukoita taikinaan. Kaada taikina ensin vuokaan, ripottele puolukat päälle ja tämän jälkeen muru.
Vinkki 2: Voit vaihtaa puolukat myös johonkin muuhun marjaan taikka omenaan tai raparperiin.
Huom! Tässä on käytetty pakastepuolukoita. Mikäli käyttää tuoreita puolukoita kypsennysaikaa kannattaa vähentää.