Mascarpone-marjahyytelö
Mascarpone-marjahyytelö sopii erinomaisesti kesäpäivän herkuksi. Mascarpone-juusto on Italiasta kotoisin oleva tuorejuusto. Juuston pehmeys ja hienostunut maku sopii upeasti tasapainottamaan marjojen raikasta makua.
Tämä resepti on Suonenjoen Yhtenäiskoulun kotitaloustunneilta.
Helppo
Ainekset
- 1 ½ dl vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 – 2 rkl intiaanisokeria
- ½ prk mascarpone-juustoa
- 1 pss (200 g) jäisiä mustikoita
- 2 dl marjamehua
- ½ dl hyytelösokeria
Valmistus
Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Jaa kerma-tuorejuustoseos annosmaljojen pohjalle. Ripottele jäiset mustikat seoksen pinnalle. Kiehuta mehu kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen kunnes liemi kirkastuu. Levitä kuuma liemi lusikalla marjojen päälle. Hyydytä hetki jääkaapissa.