Mascarpone-marjahyytelö

Mascarpone-marjahyytelö sopii erinomaisesti kesäpäivän herkuksi. Mascarpone-juusto on Italiasta kotoisin oleva tuorejuusto. Juuston pehmeys ja hienostunut maku sopii upeasti tasapainottamaan marjojen raikasta makua.

Tämä resepti on Suonenjoen Yhtenäiskoulun kotitaloustunneilta.

Helppo

Ainekset

  • 1 ½ dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 – 2 rkl intiaanisokeria
  • ½ prk mascarpone-juustoa
  • 1 pss (200 g) jäisiä mustikoita
  • 2 dl marjamehua
  • ½ dl hyytelösokeria

Valmistus

Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Jaa kerma-tuorejuustoseos annosmaljojen pohjalle. Ripottele jäiset mustikat seoksen pinnalle. Kiehuta mehu kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen kunnes liemi kirkastuu. Levitä kuuma liemi lusikalla marjojen päälle. Hyydytä hetki jääkaapissa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit