Facebook Pixel
marjaisa juhlatäytekakku

Marjaisa juhlatäytekakku

Marjaisa juhlatäytekakku
4,5 (90%) 2 votes
vegaani, maidoton, munaton, pähkinätön

Valmistusaika 40 min
Vaikeusaste Vaativa

Tämä kuohkean kermainen täytekakku kätkee sisäänsä yllätyksen: Pakkasmarjan kotimaisia mansikoita, metsämustikoita ja vadelmia yhdistettynä pehmeään jogurttivaahtoon. Kakku on nopea valmistaa ja helppo koristella juhlavaksi syötävillä kukilla ja tuoreilla yrteillä tai kotimaisilla tuoreilla marjoilla.

Reseptin on laatinut rakkaudesta marjoihin My Berry Forest.

Valmistus

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja ota marjat huoneenlämpöön sulamaan.

Sulata kookosöljy ja lämmitä jogurtti huoneenlämpöiseksi, jos se on jääkaappikylmää. Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon jogurtti ja sula kookosöljy ja sekoita varovasti käännelleen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinaa puukauhalla, kunnes taikinalevy on noin 30 cm x 22 cm kokoinen. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota soijavispi ja lisää joukkoon soijajogurtti vatkaten. Voit myös lisätä makeutusta maun mukaan. Ota vaahdosta erilliseen kulhoon noin 4 desilitraa. Kaada jäljellä olevan vaahdon joukkoon kaikki kohmeiset marjat ja jatka vatkaamista, kunnes vaahdosta tulee sileää vaaleanpunaista marjavaahtoa. Joukkoon saa jäädä marjasattumia.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen yhtä suureen noin 10 cm leveään kaistaleeseen. Aseta ensimmäinen kerros tarjoiluastialle siten, että kaistaleen alapuoli tulee ylöspäin. Tämä puoli imee paremmin kosteutta, joten kakusta tulee mehevämpi. Sivele pohjalle omenamehua tai maitoa ja levitä päälle puolet marjavaahdosta. Vaahtoa tulee paksu kerros. Lisää sitten toinen kerros samalla tavalla alapuoli ylöspäin ja päälle kostutusta sekä loput marjavaahdosta.

Lisää päällimmäinen kerros ja kuorruta koko kakku jäljellä olevalla valkoisella vaahdolla. Jos haluat, voit levittää valkoista vaahtoa reunoille siten, että joukkoon tulee myös vaaleanpunaista vaahtoa kakun sisältä. Näin saat kauniin liukuvärjäyksen. Koristele kakku syötävillä kukilla, tuoreilla yrteillä tai vaikkapa tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos et tarjoa kakkua heti, voit täyttää kakun valmiiksi ja laittaa yöksi jääkaappiin. Nosta kakku esille noin 30 minuuttia ennen tarjoilua ja kuorruta ja koristele kakku valmiiksi. Juhlapäiväksi kannattaa myös varata ylimääräisiä syötäviä kukkia sekä sitruunamelissanlehtiä. Jos kakku on pitkään esillä, saat freesattua kakun helposti tuoreilla kukilla ja yrteillä.

Ainekset

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 dl huoneenlämpöistä maustamatonta soijajogurttia
  • 0,5 dl sulatettua neitsytkookosöljyä

Täyte ja kuorrute

  • 2,5 dl (yksi purkillinen) soijavispiä tai muuta kasviperäistä vispiä
  • 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
  • makeutusta maun mukaan
  • 250 g Pakkasmarja Kuningas marjasekoitusta
  • 1 – 2 rkl omenamehua tai kasvipohjaista maitoa kostutukseen

Koristeluun

  • syötäviä kukkia
  • tuoreita sitruunamelissan lehtiä