MARJA-jäätelöpavlova
Kaipaatko helppoa ja maistuvaa jälkiruokaa juhlapöytään? Tässä oma vinkkini: MARJA-jäätelöpavlova, jota raikastaa Pakkasmarjan kuohkeat ja marjaisat jäätelöt, makuina mustikka & mustat marjat sekä mansikka & punaiset marjat. Tein kakun päälle vielä kastikkeeksi pakkasmarjan Kuningas-marjasekoituksesta marjasiirapin, joka sopii myös maustamaan vaikka soodavettä (kuten kuvassa), puuroa tai rahkaa.
-Evelina Jansson
Helppo
Ainekset
Pavlova
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
Täyte
1 pkt mustikka/mustat marjat Marja-jäätelöä
1 pkt mansikka/punaiset marjat Marja-jäätelöä
marjoja koristeeksi oman maun mukaan
Kuningassiirappi
1 pss kuningas marjasekoitusta
3dl sokeria
1,5 dl vettä
Valmistusohje
1.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, kunnes kiteet ovat sulaneet ja seos on muuttunut kiiltäväksi. Lisää lopuksi sitruunamehu.
2.Levitä leivinpaperille hiukan öljyä, ja levitä massa yhdeksi isommaksi tai kahdeksi pienemmäksi ympyräksi leivinpaperin päälle.
3.Kuivata marenki uunissa 100 asteessa n. 2 tuntia, kunnes pinta on kovettunut.
4.Kun marenki on täysin jäähtynyt, tee Marja-jäätelöstä palloja ja asettele ne marengin päälle. Voit koristella haluamallasi marjoilla, tuoreilla yrteillä ja marjasiirapilla.
5.Nauti hyvässä seurassa tai herkuttele yksin!
Kunigassiirappi
1.Lisää aineet kattilaan, ja kiehauta kunnes seos on muuttunut siirappimaiseksi.
2.Siivilöi halutessasi. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
3.Tarjoa jäätelön, rahkan tai soodaveden kera!