Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

Marja-kauramuffinit

3/5 - (3 votes)

Marja-kauramuffinit maistuvat kaikille ja näihin herkkuihin tuo ihanaa vaihtelua mansikan, vadelman ja mustikan maut.

Reseptin on laatinut Markku Katajala.

 

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl kauraleseitä
  • 3,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2,5 rkl rypsiöljyä
  • 1 kananmuna (kevyesti vatkattu)
  • 1 pss (250 g) Kuningas marjasekoitusta

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistus

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kevyesti muffinipellin syvennykset. Aseta syvennyksiin muffinivuoat tai leivinpaperista leikatut 13 x 13 cm kokoiset neliöt. Voit myös käyttää jämäkämpiä muffinivuokia jolloin voit laittaa muffinit paistumaan myös normaalille uunipellille.

Sekoita suuressa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kauraleseet ja fariinisokeri. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, öljy ja kananmuna. Lisää varovasti jauhoseokseen. Kääntele joukkoon hieman sulaneet marjat (voit halutessasi puolittaa mansikat), mutta älä sekoita liikaa. Jaa taikina lopuksi vuokiin.

Kypsennä 20 – 25 minuuttia. Muffinit ovat kypsiä, kun niiden keskelle työnnettyyn hammastikkuun ei jää enää taikinaa. Jäähdytä muffineja pellillä 5 minuuttia, irrota sitten pellistä ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Sirottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptissä käytetyt tuotteet