Marja cassatta (italialainen jäädyke)

Tämä italialainen jäädyke on ehdoton kruunu kesän juhliin. Voit koristella jäädykkeen kotimaisilla tuoreilla marjoilla.

Reseptin on laatinut Markku Katajala.

Keskitaso

Ainekset

  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 250 g rouhittua Kuningas marjasekoitusta
  • 50 g rouhittua tummaa suklaata
  • 0,5 dl paahdettuja mantelilastuja

Valmistus

Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Vatkaa erikseen kerma kunnes se on koostumukseltaan hieman jäykempää kuin piimä.

Yhdistä kovaan keltuaisvaahtoon vatkattu kerma, rouhittu kuningas marjasekoitus rouhittu suklaa, ja paahdetut mantelilastut. Halutessasi voit lisätä tilkkasen marja- tai hedelmälikööriä.

Pakasta tuorekelmulla vuoratussa vuoassa 5 – 6 tuntia. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

Kumoa jäädyke, poista kelmu ja koristele esimerkiksi kohmeisilla tai tuoreilla marjoilla ja suklaalastuilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit