Marin rapea raparperi-puustikakku

Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 1. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Tässä kakussa maistuu kaneli ja kotimainen raparperi. Koristeena on tuoreita mansikoita, kotimaisia tietenkin.

Keskitaso

Ainekset

Rapea pohja

225 g  voi (huoneenlämpöinen)

7,5 dl  Sunnuntai erikoisvehnäjauho

2 tl  kaneli

3 dl  kuohukerma

¾ tl  tuorehiiva

n. 5 dl vehnäjauhoja kaulimiseen

Raparperihillo (pohjien päälle)

300 g  raparperi, Pakkasmarja

4 kpl kananmunan keltuainen

2 dl sokeri

½ dl  sitruunanmehua

½ tl  kaneli

2 rkl  vaniljakreemijauhetta

Korvapuustitäyte

125 g  voi (huoneenlämpöinen)

2 dl  fariinisokeri

4 rkl  kaneli

3 tl  vanilijakreemijauhetta

Puustivaahto (hillon päälle)

250 g  mascarpone

4 dl  vispikerma

1 dl  tomusokeri

3 rkl  kardemumma

3 tl  kaneli

Koristeluun

4 dl  vispikerma

200 g  tuorejuusto

3 rkl  sokeri

noin 15 kpl  tuoreita mansikoita

3 kpl kanelitanko

kourallinen erilaisia syötäviä kukkia

Muutamia valkoisia koristehelmiä

Valmistusohje

Rapea pohja

  1. Nypi jauhot, kaneli ja huoneenlämpöinen voi keskenään.
  2. Liota hiiva kylmään kermaan ja lisää se seokseen, sekoita nopeasti tasaiseksi vatkaimella.
  3. Kippaa taikina kelmun päälle ja painele taikina litteäksi kelmujen väliin, nosta kylmään odottamaan noin 10-20 minuutiksi.
  4. Valmista raperperi-hillo tässä vaiheessa ja laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 200 asteeseen.
  5. Ota taikina kylmästä ja kauli se ohueksi levyksi jauhotetulle pöydälle.
  6. Leikkaa leivinpaperista muotiksi suorakaiteen muotoinen pala noin 15x25cm. Leikkaa tämän avulla taikinasta 4 saman kokoista levyä tortturullalla. Nosta palat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Pistele levyt haarukalla.
  7. Leikkaa ylijääneestä taikinasta pienellä sydänmuotilla paloja, nosta pelleille ja pistele myös ne haarukalla.
  8. Paista kiertoilmalla 200 asteessa 10-15 min.
  9. Valmista odotellessa korvapuustitäyte.
  10. Nosta pohjalevyt jäähtymään kahdelle jäähdytysritilälle ja vie hetkeksi kylmään.
  11. Valmista seuraavaksi

Raparperihillo (pohjien päälle)

  1. Kuori ja paloittele raparperi paloiksi ja laita kattilaan.
  2. Lisää kaikki muut ainekset raparperien sekaan.
  3. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden teho puoleen ja keitä noin 10 min välillä sekoittaen.
  4. Kaada seos kahteen kulhoon ja nostaa kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja odottamaan täyttöä.

Korvapuustitäyte

  1. Sekoita kaikki aineet vatkaimella tasaiseksi

Puustivaahto (hillon päälle)

  1. Vaahdota kaikki aineet sekaisin kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Laita ruusutyllalla varustettuun pursotuspussiin.

Kakun kokoaminen ja koristelu

  1. Nosta alin pohja tarjoilulautaselle. Jätä muut jäähdytysritilöiden päälle.
  2. Levitä korvapuustitäyte kolmen pohjalevyn päälle palettiveitsen avulla.
  3. Kaada raparperihillosta 1/3 tarjoilulautaselle olevan pohjan päälle ja tasoita lusikalla. Älä levitä aivan reunoihin asti.
  4. Pursota puustivaahto; Aloita reunoista tekemällä pursotukset. Keskelle tee pursottamalla suorat viivat.
  5. Nosta toinen levy päälle toista, samoin kolmas.
  6. Nosta kansi päälle.
  7. Koristele kakku pursottamalla kermatäytetty ruusupursotuksilla, asettele sydän paloja kakun keskelle, leikkaa mansikkapaloja keskiviivalle, asettele myös kanelitangot ja kukat kakun keskelle. Sirottele päälle valkoista tomuhilettä.

 

 

Reseptin luoja

Mari Pihlajamäki

Koko Suomi leipoo

Taidonnäytereseptit

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit