Mansikkasmoothie á la MYBLISSKTCHN
Mansikkasmoothie on klassikko, joka maistuu ympärivuoden, viilentäen kesällä ja talvella muistuttaen lämpöisistä päivistä! Tässä nälän loitolla pitävässä reseptissä ruokaisuutta smoothieen tuo kaurahiutaleet ja proteiinin lähteenä toimii soija”jogurtti”. Voit kokeilla lisätä myös pehmeää silken tofua smoothien sekaan tai vaikka pähkinävoita! Smoothie on hyvä aamu- tai välipala, se maistuu lapsille ja aikuisille, ja reseptiä on helppo muokata omaan makuun sopivaksi. Resepti on vegaaninen, mutta voit halutessasi käyttää myös vastaavia maitopohjaisia tuotteita, korvaamaan kasvipohjaisen soija ”jogurtin” ja kaurajuoman.
Helppo
AINEKSET
250 g mansikkaa (Pakkasmarja / pakaste)
1–2 banaania (kypsä, paloina pakastettu)
1 dl päärynä- tai omenasosetta
1 dl maustamatonta soija”jogurttia”
1 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
1–2 dl / maun mukaan kaurajuomaa
ripaus aitoa vaniljajauhetta
halutessasi makeuta esimerkiksi vaahterasiirapilla
VALMISTUS
Laita ainekset tehokkaan blenderin kannuun ja surauta tasaiseksi. Lisää kaurajuomaa 1 dl kerrallaan, kunnes koostumus on hyvä. Anna kaurahiutaleiden turvota hetki ennen smoothien nauttimista. Mansikkasmoothie maistuu sellaisenaan tai kerrosta lasiin lisäksi, jogurttia, tuoreita tai pakastemarjoja ja granolaa. (Käytä tarjoilussa vai syötäväksi tarkoitettuja/kasvatettuja kukkia.)