Mansikkaraakakakku
Tämä Vaneljan ja Tuulian reseptillä valmistuva helppo mansikkakakku on herkullinen kesätarjoiltava ja sopii niin gluteenitonta, maidotonta kuin vegaanista ruokavaliota noudattaville vieraille.
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 1,5 dl mantelilastuja (tai manteleita)
- 4 – 5 tuoretta taatelia
- 1 tl vaniljauutetta
Täyte
- 5 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl mansikoita
- 1 kypsä banaani
- 2 dl kauramaitoa (tai esimerkiksi kookosmaitoa)
- 5 rkl kotimaista luomuhunajaa tai kookossiirappia
- puolikkaan sitruunan mehut
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 dl sulaa kookosöljyä
Pinnalle
- tuoreita mansikoita
Valmistus
Suojaa irtopohjavuoan pohja leivinpaperipalalla. Valmista kakkupohja. Annostele kaurahiutaleet ja mantelilastut tehosekoittimeen. Poista taateleista kivet ja lisää taatelit tehosekoittimeen vaniljan kera. Sekoita paksuksi murumaiseksi seokseksi. Painele taikina kakkuvuoan pohjalle ja hieman ylös reunoille. Valmista täyte.
Lisää cashew-pähkinät tehosekoittimeen ja sekoita hienoksi muruksi. Lisää mansikat, paloiteltu banaani, kauramaito, hunaja (tai kookossiirappi halutessasi tehdä vegaanisen version), sitruunan mehut, vaniljauute ja sula kookosöljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaisen paksuksi massaksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi joitain mausteista.
Kaada täyte vuokaan. Laita vuoka pakastimeen ja pakasta 4 tuntia tai yön yli, kunnes kakku on jähmettynyt. Ota kakku pakkasesta ja irrota vuoasta. Anna sulaa hieman. Lisää päälle reilusti mansikoita, tarjoa ja nauti!