Mansikkapasta

Mansikka ei ole vain makeiden kakkujen ja leivonnaisten herkku, vaan se sopii yllättävän hyvin ruokiin, joissa useimmiten käytetään tomaattia, kuten pastaan. Tämä mansikkapasta on helppo valmistaa ja lopputulos on herkullinen. Proteiinia pastaan saat kikherneistä, mutta mikäli olet mieluummin kinkun ystävä, voit silputa joukkoon savukinkkua. Lisää mansikat vasta lähes lopuksi pastan joukkoon, jolloin ne vain lämpiävät ja mansikoiden C-vitamiini säilyy ruoassa.

Helppo

Ainekset

PASTA:

2 l vettä
2 tl suolaa
300 g nauhapastaa (voi olla gluteenitonta)

MANSIKKALISUKE:

500 g Pakkasmarjan mansikoita 
3–4 rkl oliiviöljyä
1–2 kesäsipulia varsineen
(1–3 valkosipulinkynttä)
1 tlk kikherneitä (380 / 230 g) (tai savukinkkua)
½–1 tl suolaa
½–1 tl rouhittua mustapippuria ja /tai chilirouhetta
1 (luomu)limen kuori ja mehu
n. 250 g pehmeää mozzarella- tai vuohenjuustoa
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua viinisuolaheinää tai rucolaa

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja mausta se suolalla. Aloita yhtä aikaa ruoan muu valmistus. Kun pastavesi alkaa kiehua, lisää pastat ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.

Mikäli käytät pakastemansikoita, levitä ne lautaselle sulamaan. Jos käytät tuoreita mansikoita, poista kannat. Leikkaa mansikat puoliksi.

Pilko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet, jos käytät niitä. Valuta kikherneistä liemi pois (tai kuutioi savukinkku). Pese lime hyvin, jolloin voit raastaa sen kuorta maustamaan ruokaa. Purista limen mehu talteen. Pilko tai revi juusto pienemmiksi paloiksi. Pilko tuoreet yrtit pienemmiksi.

Kuumenna öljy isolla pannulla ja lisää siihen sipulit ja kikherneet. Ripottele päälle mausteet sekä limen raastettu kuori ja mehu. Kuumenna seosta 5 minuuttia sekoitellen. Lisää hienonnetut yrtit ja mansikat. Sekoita ruoka nopeasti kuumaksi ja nosta pannu pois liedeltä. Lisää valutettu kuuma pasta ja paloiteltu juusto joukkoon ja jaa ruoka lautasille.

Reseptin luoja

Resepti:

Arja Elina Laine

Kotitalousopettaja-yrittäjä, ruokakirjailija ja -viestijä, ruokasisältöjen tuottaja ja kouluttaja

www.ruokaviestinta.fi

”Olen suunnitellut tuhansia pidettyjä, kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin. Viime aikoina olen tehnyt ruokakirjoja ja nyt on jo kolmas tietoteos syntymässä. Aiemmat kirjani ovat 2020 ilmestyneet KAURA-kirja ja LEIPÄ-kirja (#kaurakirja, #leipäkirja). Seuraa nyt testattuja reseptejäni myös tämän Pakkasmarjan sivun kautta.”

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit