Mansikkaleivokset
Mansikkaleivokset sopivat täydellisesti ystävänpäiväksi, joten miksipä et yllättäisi ystävääsi näillä herkuilla?
Reseptin on laatinut Kirsti Eskelinen Suonenjoelta.
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk Marja Puree Mansikkaa
Koristeluun
- tomusokeria
- tuoreita mansikoita
Valmistus
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut jauhot. Anna taikinan vähän jähmettyä kylmässä.
Voitele ja jauhota pienet sydänvuoat tai käytä silikonivuokia. Painele noin puolet taikinasta vuokiin, pohjalle ja reunoille. Laita 1 rkl Marja Puree Mansikkaa leivoksen täytteeksi. Tee lopusta taikinasta kannet ja kiinnitä reunat umpeen. Voit jättää leivokset myös ilman taikinakansia ja näin ollen saat tehtyä enemmän annoksia.
Paista sydämiä 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Irrota vähän jäähtyneinä ja siivilöi pintaan tomusokeria. Voit jättää sydämet myös avonaisiksi ja koristella tuoreilla mansikoilla.