Mansikkakääretorttu
Tämä hempeän raikas mansikkakääretorttu sulostuttaa kahvipöydän. Sopii upeasti myös tarjoiltuna kuohuviinin kera. Kääretortun kermavaahto värjätään tässä reseptissä Marja Puree Mansikalla.
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ¼ dl puolikarkeaa spelttijauhoa
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte ja koristeet
- 3 dl kuohukermaa tai kevyempää vispautuvaa kermaa
- 1 – 2 rkl tomusokeria
- 1 prk Marja Puree Mansikkaa
- pieniä vaahtokarkkeja
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskiosassa 10 – 12 minuuttia.
Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja kuivahda.
Levitä jäähtyneelle pohjalle reilu ½ purkkia Marja Puree mansikka sosetta. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon loput Marja Puree mansikasta. Levitä puolet mansikkakermasta pohjan päälle ja kääri pohja kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
Koristele kääretorttu mansikkakermalla ja pienillä vaahtokarkeilla.