Mansikkajäätelökakku

Liemessä -blogin Jenni ideoi meille mansikkaisen jäätelökakun, jonka valmistukseen on käytetty Mansikka Marja -jäätelöä. Kuohkeaa marjajäätelöä, jossa on huikeat 72 prosenttia kotimaista marjaa. Jäätelön marjoja ei ole kuumennettu, siksi tärkeät vitamiinit, mahtava maku ja muut luonnon hyvyydet ovat visusti tallella. Tämä upea Marja -jäätelöstä valmistettu kakku sopii juhlistamaan vaikka äitienpäivää.

Resepti & kuvat: Jenni Häyrinen, Liemessä -blogi

mansikka-jaatelokakku

Helppo

Ainekset

Suklaakakkupohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl hienoa ruokosokeria (tai sokeria)
  • 1 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl leivontasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl kauramaitoa
  • 1 dl omenasosetta
  • 2 dl kahvia
  • 1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 3 prk (á 500 ml) Mansikka Marja-jäätelöä

Koristeluun

  • 1 prk kauravispiä
  • 1 rkl tomusokeria
  • tuoreita mansikoita

Lisäksi

  • korkea irtopohjavuoka, halkaisija 16-20 cm

Valmistus

Suklaakakkupohjan valmistus:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon paakkujen välttämiseksi. Sekoita toisessa kulhossa omenasose, kauramaito ja kahvi. Yhdistä seokset taikinaksi. Lisää öljy ja sekoita hyvin.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoka margariinilla ja jauhota. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 40 minuuttia. Kakku on valmis kun keskelle työnnettyyn puutikkuun ei jää taikinaa.

Anna pohjan jäähtyä 5 minuuttia ja irroita vuoan reunat. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Voit laittaa kakun hetkeksi myös pakkaseen, jolloin leikkauspinnasta tulee tasaisempi. Tarvittaessa tasoita kakun pääliosa veitsellä leikkaamalla ja eikkaa kakku kahteen osaan.

Mansikkajäätelökakun kokoaminen:

Aloita laittamalla Marja-jäätelöt jääkaappiin pehmiämään tunniksi. Kokoa kakku samaan irtopohjavuokaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla tai kakkupahvilla. Vuoraa irtopohjavuoan reunat reunakalvoilla tai leivinpaperisuikaleilla. Aseta yksi kakkupohja pohjalle.

Asettele ohuita mansikkaviipaleita vuoan reunaan kiinni. Lusikoi päälle 1 1/2 pakettia Marja-jäätelöä ja painele tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Aseta toinen kakkupohja päälle ja lusikoi päälle loput Marja-jäätelöt. Tasoita pinta ja laita jäätelökakku pakastimeen yön yli.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Koristele jäätelökakku pursottamalla päälle kauravispiä ja tuoreilla mansikan puolikkailla. Anna kakun seistä hetki huoneenlämmössä ennen leikkaamista terävällä veitsellä.

 

Reseptin luoja

Resepti ja kuvat

Jenni Häyrinen, Liemessä-blogi

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit