Mansikka-vuohenjuustopizza

Kesäisin pizzatäyte syntyy tietenkin kotimaisista mansikoista!

mansikka-vuohenjuustopizza

Helppo

Pizzapohja:

  • 3 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 8-10 l pizzajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä

Täyte:

  • ranskankermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • vuohenjuustoa
  • Pakkasmarjan tuoreita mansikoita
  • punaista nippusipulia
  • pinjansiemeniä
  • balsamikastiketta
  • tuoretta basilikaa

 

VALMISTUSOHJE

Valmista pizzapohja. Mittaa vesi kulhoon ja liuota sekaan hiiva. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina on kiinteää, muttei kuivaa. Sekoita joukkoon suola ja öljy, vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pizzapohjat suoraan leivinpaperille jauhotetuin käsin.

Levitä pohjille ranskankermaa ja mausta se ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä pohjille vuohenjuustosiivuja, pilkottuja mansikoita ja renkaiksi leikattua nippusipulia sekä hieman pinjansiemeniä. Nippusipulin vihreät osat voit säästää pizzan päälle laitettavaksi vasta uunin jälkeen.

Paista pizzoja mahdollisimman kuumassa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes pohja on kypsää. Viimeistele nippusipulin varsilla, balsamikastikkeella ja tuoreella basilikalla. Halutessasi voit laittaa vielä valmiin pizzan päälle muutaman tuoreen halkaistun mansikan.

Reseptin luoja

Satokausikalenteri on loihtinut kesän makuja tulvillaan olevan pitsan kesäiltojen herkutteluun. Suomalaiset makeat mansikat korostavat ihanasti täyteläisen vuohenjuuston makua ja tuovat raikkautta pitsaan tuoreen basilikan ja balsamikon kanssa. Kauneutensa sekä runsaan makumaailmansa ansiosta pitsa käy arki-iltojen herkuttelun lisäksi myös upeasti vaikka juhlapöytään. Nauti kesän ihanista mauista rapean pitsan muodossa!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit