Mansikka-tyrni-vispipuuro á la MYBLISSKTCHN
Kuohkea vispipuuro on monelle tuttu välipala tai jälkiruoka jo lapsuudesta. Tässä versiossa makeat mansikat kohtaavat kirpsakat tyrnimarjat – lopputulos on ihastuttava makuelämys. Tämä retroherkku tehdään tällä reseptillä gluteenittomana, joten se sopii moneen ruokavalioon.
Helppo
AINEKSET
1 L vettä
250 g Kaksi marjaa – Mansikka & Tyrni (Pakkasmarja / pakaste)
2 dl gluteenitonta karkeaa riisijauhoa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
VALMISTUS
Laita kattilaan vesi ja kylmät marjat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja annan marjojen porista noin 20 minuuttia. Vispilöi kiehuvaan veteen riisijauhot, lisää myös sokeri ja suola. Keitä puuroa vielä noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hyvin ja vatkaa kuohkeaksi. Jos haluat, voi viimeistellä puuron sauvasekoittimella – näin saat tyrnin siemeniä rikottua. Tarjoile vispipuuro perinteisesti (kasvipohjaisen) maidon kera tai kokeile kasvipohjaista maustamatonta jugurttia. Koristele marjoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.