Mansikka-tyrni-vispipuuro á la MYBLISSKTCHN

Kuohkea vispipuuro on monelle tuttu välipala tai jälkiruoka jo lapsuudesta. Tässä versiossa makeat mansikat kohtaavat kirpsakat tyrnimarjat – lopputulos on ihastuttava makuelämys. Tämä retroherkku tehdään tällä reseptillä gluteenittomana, joten se sopii moneen ruokavalioon.

mansikkatyrni-vispipuuro-marita-erikson

Helppo

AINEKSET

1 L vettä

250 g Kaksi marjaa – Mansikka & Tyrni (Pakkasmarja / pakaste)

2 dl gluteenitonta karkeaa riisijauhoa

1 dl sokeria

0,5 tl suolaa

VALMISTUS

Laita kattilaan vesi ja kylmät marjat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja annan marjojen porista noin 20 minuuttia. Vispilöi kiehuvaan veteen riisijauhot, lisää myös sokeri ja suola. Keitä puuroa vielä noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hyvin ja vatkaa kuohkeaksi. Jos haluat, voi viimeistellä puuron sauvasekoittimella – näin saat tyrnin siemeniä rikottua. Tarjoile vispipuuro perinteisesti (kasvipohjaisen) maidon kera tai kokeile kasvipohjaista maustamatonta jugurttia. Koristele marjoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Reseptin luoja

Kuvat ja resepti:

Marita Erikson

MY BLISS KTCHN

Marita Eriksson on valokuvaaja ja tekijä @myblissktchn Instagram-tilin takaa. Maritan intohimo valokuvaamiseen on syttynyt ruoan kautta, ja erityisesti hän rakastaa helppoja kasvipohjaisia aamu- ja välipaloja sekä herkkuja. Yksi suosikki raaka-aineista ovat kotimaiset marjat ja niitä Marita käyttääkin ympäri vuoden… marjat maistuvat sellaisenaan, päätyvät usein smoothien sekaan, puuron päälle tai sulostuttavat jälkkäreissä. Marjat miellyttävät myös värejä ja kauniita ruokakuvia rakastavan kuvaajan silmää!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit