Facebook Pixel

Mansikka-raparperijuustokakku

Nyt raparperisesongin aikaan kannattaa hyödyntää tätä ihanan kirpsakkaa kesän herkkua. Tästä juustokakusta saat juhlapöydän suosituimman raikkautensa ansiosta. Mansikan makeus ja raparperin happamuus ovat yllättävän hyvä kombo ja vesi herahtaa kielelle jo leipoessa. -Viivi

Resepti ja kuvat

Viivi Piispanen, Makustella

  • 1 h aktiivinen + 5 h passiivinen
  • Helppo
  • 10 annosta

Ainekset

Pohja

  • 75 g voita
  • 140 g kaurakeksejä

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 400 g vaniljatuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta
  • 2 dl mansikoita
  • 2 tuoretta raparperia

Raparperin valmistamiseen

  • 1 dl vettä
  • 2 rkl sokeria

Koristeluun

  • esimerkiksi marenkeja, sulatettua valkosuklaata (80g) ja tuoreita mansikoita

Valmistus

Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 20cm kokoiseen irtopohjavuokaan.

Sulata voi, laita keksit muovipussiin ja murskaa kaulitsemalla. Sekoita voi joukkoon. Painele sormilla vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan seuraavien vaiheiden ajaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen.

Kuori ja pilko raparperit noin 2cm paloiksi. Mittaa lasiin 1dl vettä ja 2 rkl sokeria ja kaada kattilaan raparperien sekaan. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä.

Vatkaa ensin kerma vaahdoksi ja lisää sitten sokeri. Notkista tuorejuusto vatkaamalla ja lisää vaniljasokeri. Yhdistä kerma- ja tuorejuustoseokset keskenään. Lisää joukkoon pilkotut mansikat, (voit käyttää tuoreita tai pakastettuja) ja jäähtynyt raparperi. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä ja sekoita. Valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään viideksi tunniksi.

Koristele esimerkiksi marengeilla, tuoreilla kotimaisilla mansikoilla ja valkosuklaalla.

Reseptissä käytetyt tuotteet