Mansikka puree Britakakku mansikkavaahdolla

Juhannuspöydän kruunaa tämä kaunis ja herkullinen Britakakku mansikkavaahdolla! Kesän makuja täynnä oleva kaunotar on helppo valmistaa ja koristella. Täyteläinen ja mansikkainen-täyte saa kesäisen maun ja luonnollisen vaaleanpunaisen värinsä Marja puree mansikka soseesta.

Mansikan vitamiinit, kesäisen raikas maku ja väri säilyvät, koska pureeta ei kuumenneta valmistusvaiheessa. Pureessa on runsaasti mansikan luontaista C-vitamiinia, joka auttaa vähentämään väsymistä ja uupumista. Lisäksi pureessa on paljon kuitua ja se on hyvä folaatin lähde.

LÖYDÄT PUREET KAUPAN PAKKASESTA SIELTÄ PAKASTEMARJOJEN LÄHELTÄ.

Uudistimme tuotepakkauksia juuri, voit löytää kaupasta mansikkapureen näissä pakkauksissaan:

 

mansikkapureet

Helppo

AINEKSET

Pohja:

3 kpl                 kananmunan keltuainen

150 g                huoneenlämpöinen margariini

1,5 dl                maito

1,5 dl                sokeri

1 tl                     vaniljasokeri

2 dl                   vehnäjauho

2 tl                     leivinjauhe

Marenki:

3 kpl                 kananmunan valkuainen

1,5 dl                sokeri

Mansikkavaahto:

300 g             Pakkasmarjan Marja puree mansikka

6 dl                kuohukerma

200 g             maustamaton tuorejuusto

0,5 dl             tomusokeri

Koristeeksi tuoreita mansikoita

VALMISTUSOHJE

  • Valmista pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, leikkaa leivinpaperi uunipellille ja voitele se margariinilla. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
  • Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmunan keltuaiset yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikana pellille ja valmista marenki.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, vatkaa kunnes marenkivaahto on kiiltävä ja jäykkä. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle kevyesti.
  • Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskea. Anna kakun jäähtyä täysin ennen täyttöä.
  • Valmista Mansikkavaahto. Nosta Pakkasmarjan Marja pureet hyvissä ajoin sulamaan tai sulata ne mikrossa. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita Marja pureet, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja vatkaa tasaiseksi.
  • Kakun täyttö: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja keskeltä kahteen osaan. Aseta toinen kakkulautaselle ja levitä pohjan päälle mansikkavaahtoa tasaisesti. Leikkaa tuoreita mansikoita täytteen päälle. Nosta toinen pohjaosa päälle ja levitä loput mansikkavaahdosta päälle. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.

Reseptin luoja

Resepti ja kuvat:

Mari Pihlajamäki

@saamarinkakut

Olen Mari Pihlajamäki Turusta ja voitin tvssä Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennen kauden. Työkseni toimin kysynnänsuunnittelijana, vapaa-ajallani urheilen ja leivon aktiivisesti. Ylläpidän instagramissa Saamarinkakut-tiliä ja kirjoittelen samannimiseen blogiini. Leipominen on minulle nykyään erittäin rakas ja tärkeä harrastus. Tykkään leipoa kakkuja muille ja rakastan uusien reseptien ideointia sekä kehittelemistä!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit