Mansikka puree Britakakku mansikkavaahdolla
Juhannuspöydän kruunaa tämä kaunis ja herkullinen Britakakku mansikkavaahdolla! Kesän makuja täynnä oleva kaunotar on helppo valmistaa ja koristella. Täyteläinen ja mansikkainen-täyte saa kesäisen maun ja luonnollisen vaaleanpunaisen värinsä Marja puree mansikka soseesta.
Mansikan vitamiinit, kesäisen raikas maku ja väri säilyvät, koska pureeta ei kuumenneta valmistusvaiheessa. Pureessa on runsaasti mansikan luontaista C-vitamiinia, joka auttaa vähentämään väsymistä ja uupumista. Lisäksi pureessa on paljon kuitua ja se on hyvä folaatin lähde.
LÖYDÄT PUREET KAUPAN PAKKASESTA SIELTÄ PAKASTEMARJOJEN LÄHELTÄ.
Uudistimme tuotepakkauksia juuri, voit löytää kaupasta mansikkapureen näissä pakkauksissaan:
Helppo
AINEKSET
Pohja:
3 kpl kananmunan keltuainen
150 g huoneenlämpöinen margariini
1,5 dl maito
1,5 dl sokeri
1 tl vaniljasokeri
2 dl vehnäjauho
2 tl leivinjauhe
Marenki:
3 kpl kananmunan valkuainen
1,5 dl sokeri
Mansikkavaahto:
300 g Pakkasmarjan Marja puree mansikka
6 dl kuohukerma
200 g maustamaton tuorejuusto
0,5 dl tomusokeri
Koristeeksi tuoreita mansikoita
VALMISTUSOHJE
- Valmista pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, leikkaa leivinpaperi uunipellille ja voitele se margariinilla. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmunan keltuaiset yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikana pellille ja valmista marenki.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, vatkaa kunnes marenkivaahto on kiiltävä ja jäykkä. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle kevyesti.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskea. Anna kakun jäähtyä täysin ennen täyttöä.
… - Valmista Mansikkavaahto. Nosta Pakkasmarjan Marja pureet hyvissä ajoin sulamaan tai sulata ne mikrossa. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita Marja pureet, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja vatkaa tasaiseksi.
… - Kakun täyttö: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja keskeltä kahteen osaan. Aseta toinen kakkulautaselle ja levitä pohjan päälle mansikkavaahtoa tasaisesti. Leikkaa tuoreita mansikoita täytteen päälle. Nosta toinen pohjaosa päälle ja levitä loput mansikkavaahdosta päälle. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.