Mansikka-limejuustokakku

Mansikka ja lime ovat olleet jo vuosia kahvipöydän voittamaton parivaljakko. Tässä taivaallisessa juustokakussa yhdistyvät mansikan makeus ja limen ihana kirpeys. Tämä kaunis ja pirteä kakku saa muut herkut kalpenemaan kesän juhlissa.

Tämän upean reseptin on meille laatinut Liisa-Maija Westerberg.

Keskitaso

Ainekset

Mansikkasose

  • 500 g Pakkasmarja pakastemansikoita
  • 1 dl sokeria

Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita

Limemousse

  • 3 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ tlk (125 g) maitorahkaa
  • 1½ dl sokeria
  • vihreää elintarvikeväriä
  • 2 limeä
  • 2 dl kuohukermaa

Mansikkamousse

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ tlk (125 g) maitorahkaa
  • 3 dl mansikkasosetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 2 dl kuohukermaa

Kiille

  • 3 liivatelehteä
  • 1½ dl mansikkasosetta
  • ½ dl vettä

Koristeluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • mansikoita
  • limeä
  • marenkeja

 

Valmistus

Tee ensin mansikkasose. Mittaa mansikat ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes mansikoista alkaa irrota nestettä. Nosta lämpöä ja kiehauta. Soseuta mansikat ja anna soseen jäähtyä.

Vuoraa 22 – 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Tee seuraavaksi limemousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita yhteen tuorejuusto, rahka, sokeri ja halutessasi tippa vihreää elintarvikeväriä. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteen joukkoon. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Purista limeistä mehu ja kuumenna se. Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita ne vatkaten täytteeseen. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin mansikkatäytteen valmistuksen ajaksi.

Aloita mansikkamoussen valmistus laittamalla liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, 2 dl mansikkasosetta, sokeri ja vaniljatahna yhteen. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Kuumenna loput mansikkasoseesta ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen marjatäytteeseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada mansikkatäyte limemoussen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Valmista kiille ja koristele kakku seuraavana päivänä. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna vesi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseeseen. Kaada sose kakun päälle ja anna jähmettyä vielä noin 1 – 2 tunnin ajan.

Koristele kakku kermavaahdopursotuksin, mansikoin ja limein. Jos käytöt koristelussa marenkeja, lisää ne vasta juuri ennen tarjoilua.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit