Mansikka-kookospiirakka
Mehevä mansikka-kookospiirakka ihastuttaa varmasti varsinkin kookoksen ystäviä. Kokeile tätä reseptiä myös muilla marjoilla tai Marja Pureilla!
Reseptin on laatinut Kirsti Eskelinen Suonenjoelta.
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 2 pientä kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,75 dl kookoshiutaleita
- ½ dl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl mansikoita (paloiteltuina 4 osaan)
- 100 g voita tai margariinia
Vuokaan
- voita
- kookoshiutaleita
Pinnalle
- 2 prk Marja Puree Mansikkaa
Valmistus
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja mansikat. Myös hiukan sulaneet pakastemansikat sopivat. Lisää vaahtoon sulatettu, jäähdytetty voi ja jauho-mansikkaseos vuorotellen.
Voitele n. 28 – 30 cm halkaisijaltaan oleva torttuvuoka ja jauhota kookoshiutaleilla. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle kaksi purkillista (400 g) sulatettua Marja Puree Mansikkaa, ei aivan reunoille saakka. Paista vielä noin 10 minuuttia. Mansikkasose hyytyy sopivasti paiston aikana.
Koristele tortun reunat kookoshiutaleilla. Halutessasi voit ”naruttaa” pintaan juoksevaa hunajaa antamaan lisäkiiltoa. Tarjoa torttu vähän haaleana tai kylmänä. Halutessasi voit tehdä taikinasta myös pieniä leivoksia paperivuokiin.