Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

mansikkabrownie

Mansikka-brownieleivokset

Kuka äiti ei rakastaisi suklaata tai mansikoita! Tahmean suklaisen brownien kruunaa päälle levitettävä Pakkasmarjan suomalaista mansikoista valmistettu mansikkamousse. Nämä leivokset valmistuvat yllättävän helposti edellisenä päivänä odottamaan äitienpäivää.

mansikkabrowniet

Mari_Pihlajamaki

Resepti ja kuvat:

Mari Pihlajamäki

@saamarinkakut

Olen Mari Pihlajamäki Turusta ja voitin tvssä vastikään nähdyn Koko Suomi leipoo kuudennen kauden. Työkseni toimin kysynnänsuunnittelijana, vapaa-ajallani urheilen ja leivon aktiivisesti. Ylläpidän instagramissa Saamarinkakut-tiliä ja kirjoittelen samannimiseen blogiini. Leipominen on minulle nykyään erittäin rakas ja tärkeä harrastus. Tykkään leipoa kakkuja muille ja rakastan uusien reseptien ideointia sekä kehittelemistä!

  • Helppo
  • 12 annosta

Ainekset

Brownie-pohja

200 g  tumma suklaa

200 g  voi (huoneenlämpöinen)

4 dl  tomusokeri

3 kpl  kananmuna

1,5 dl  vehnäjauhot

2 tl  vaniljasokeri

80 g  hasselpähkinärouhe

Mansikkamousse

250 g  Pakkasmarjan suomalainen mansikka

2 dl  vispikerma

250 g  mascarpone

1 dl  tomusokeri

noin 0,5 dl  vaniljakreemijauhe

koristeeksi tuoreita mansikoilla

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, sulata suklaa mikrossa.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi (noin 5 min). Lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten.

Lisää jauhot, vaniljasokeri ja hasselpähkinärouheet, sekoita tasaiseksi.

Kaada suklaasula taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi noin 25×20 cm vuokaa ja voitele se öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja nosta uuniin.

Paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia riippuen uunin tehosta. Brownie on tarpeeksi kypsä, kun sen pinta hieman lohkeilee, sisältä sen kuuluu jäädä mehevän tahmeaksi.

Anna brownien jäähtyä hetki vuoassa, poista vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen mansikkamoussen lisäämistä.

Aloita mansikkamoussen valmistus sulattamalla mansikat.

Laita vispikerma ja mascarpone kulhoon ja vatkaa ne käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Valuta sulatetuista mansikoista ylimääräinen neste pois ja soseuta mansikat sauvasekoittimella. Kaada soseutetut mansikat mascarpone-vaahtoon, sekoita.

Sekoita mousseen vaniljakreemijauhetta noin 0,5 dl jotta mousse jämäköityy.

Kaada mansikkamousse jäähtyneen brownien päälle ja levitä mousse tasaiseksi nuolijalla.

Leikkaa terävällä veitsellä reunat tasaiseksi ja tämän jälkeen leikkaa leivospaloja noin 12 kappaletta. Muista pyyhkiä veitsi aina leikkauksen jälkeen, niin saat siistit leivospalat.

Viimeisestele leivokset tuoreilla mansikoilla.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet