Mansikka-britakakku
Kesä lähestyy, joka on ilouutinen mansikoiden ystäville, sillä tuoreet kotimaiset mansikat saapuvat pian kauppoihin. Tässä oikein herkullinen ja helppo britakakun resepti. mansikka-britakakku sopii niin arkeen kuin juhlaankin, sillä marjojen ansiosta se on näyttävän näköinen. Tämä herkku sopii etenkin kesäjuhliin vaikkapa ulkona syötäväksi. -Viivi
Helppo
Ainekset
Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 kananmunan keltuaista
- 1 dl maitoa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Marenki
- 3 kananmunan valkuaista
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 3,3 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 4 dl mansikoita (pakastemansikat käyvät hyvin)
Koristeluun
- tuoreita kotimaisia mansikoita ja halutessasi kotimaisia pensasmustikoita.
Valmistus
Pohja
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa seokseen ja sekoita. Levitä taikina uunipellille noin 25cm x 30cm kokoiselle alueelle. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
Marenki
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pieninä erinä koko ajan vatkaten. Marenki on valmista, kun käännät kulhon ja marenki pysyy kulhon pohjalla.
Levitä marenki tasaisesti uunista tulleen pohjan päälle. Laita uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Täyte
Jos käytät pakastemansikoita, sulata ja valuta ylimääräinen neste pois siivilän avulla. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla oman makusi mukaan. Lisää mansikat ja sekoita. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.
Kakun kokoaminen
Puolita jäähtynyt kakku kahteen samankokoiseen osaan. Nosta toinen puoli tarjoiluvadille ja levitä koko täyte pohjan päälle. Halutessasi voit laittaa tuoreita marjoja täytteen päälle. Nosta toinen puoli täytteen päälle. Koristele tuoreilla kotimaisilla mansikoilla ja pensasmustikoilla. Kakku on valmis nautittavaksi!