Kookosriisipuuro & marjakeitto
Tässä reseptissä Vanelja ja Tuulia ovat tuoneet perinteiseen riisipuuroon maukasta vaihtelua keittämällä sen kookosmaitoon ja maustamalla sen vaniljalla ja kanelilla. Puuron seurana maistuu kotitekoinen marjakeitto, joka saa makeutensa hunajasta.
Keskitaso
Ainekset
Riisipuuro
- 2 dl puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 5 dl täysrasvaista kookosmaitoa
- 5 dl vettä
- 1 kanelitanko
- ½ tl suolaa
- 1 tl aitovaniljajauhetta
- marjakeittoa, kanelia ja mantelilastuja tarjoiluun
Marjakeitto
- 5 dl sekalaisia pakastemarjoja (esim. Kuningas marjasekoitus)
- 5 dl vettä
- 2 rkl kotimaista luomuhunajaa
- 1 vaniljatanko
- 2 rkl perunajauhoa
- 2 rkl vettä
Valmistus
Riisipuuro
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan puuroriisi ja vesi. Kiehauta ja keitä, kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää kookosmaito ja vesi sekä kanelitanko. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 40 – 50 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes puuro on tarpeeksi paksua. Poista kanelitanko ja mausta suolalla ja vaniljalla.
Marjakeitto
Lisää kattilaan pakastemarjat, vesi, hunaja ja vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä. Sekoita perunajauhot veden kanssa pienessä kulhossa ja lisää kattilaan koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes keitto alkaa kuplia, nosta heti levyltä ja anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
Tarjoa puuro marjakeiton, kanelin ja mantelilastujen kera.