Kesäinen red velvet -vadelmatäytekakku cheesecakella

Suomen upein vadelmakakku -kilpailun finalisti

Ilona Taavitsainen

Tässä kakussa tärkeintä on sen sisus. Upean punainen red velvet -kakkupohja on koostumukseltaan pehmeää kuin sametti ja hennosti kaakaon makuinen. Sisältä löytyvät cheesecake ja vadelmatäyte luovat ihanan raikkaan ja kesäisen makuyhdistelmän. Kuorrutteelle löytyy kaksi vaihtoehtoa, jotka ovat tuorejuustokreemi sekä sveitsiläinen marenkivoikreemi.

Red velvet-vadelmakakku

Valmistus

Cheesecake

Vatkaa tuorejuuston sekaan ranskankerma, sokeri ja maissi- tai perunajauhot.

Vispaa munat yksitellen joukkoon, sekoita mukaan lopuksi sitruunamehu.

Kaada täyte vuokaan ja paista kakkua 160 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Se on valmis, kun reunat ovat jo hyytyneet, mutta keskellä on vielä vähän löysää.

Anna kakun jäähtyä ainakin 2 tuntia.

Red velvet -pohja

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa.

Sekoita toisessa kulhossa maito, kerma, etikka, ruokasooda ja sitruunamehu.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella tai monitoimikoneella.

Lisää joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Lisää voi-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita sekä kermaseosta. Lisää joukkoon lopuksi vielä öljy sekä halutessasi punaista elintarvikeväriä tuomaan punaista väriä kakkupohjiin.

Ota kaksi 16 – 18 cm irtopohjavuokaa ja öljyä niiden reunat, pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja jaa taikina vuokiin.

Paista 175 asteessa noin 25 – 30 minuutin ajan.

Tarkista kakkupohjien kypsyys painamalla puinen cocktailtikku kakkupohjan keskelle. Nosta tikku ylös. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, kakkupohja on kypsä. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka paistamista viiden minuutin sykleissä ja tarkista kypsyystilanne uudestaan, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

Vadelmatäyte

Mittaa vadelmat kattilaan ja sekoita siihen Hillo-marmeladisokeri.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä hiljalleen silloin tällöin varovasti sekoittaen noin 10 minuuttia.

Tuorejuustokreemi

Vispaa kerma, tuorejuusto ja tomusokeri yhdessä, lisäten kermaa pikkuhiljaa.

Lisää joukkoon limemehua ja vaniljasokeria. Halutessasi voit lisätä myös CreamFix jauhetta. Dr. Oetker Cream Fix on elintarvikelisäaineseos kermavaahdon stabilointiin. Yksi annospussi riittää 3 – 4 dl:aan kermaa. Vaahdosta tulee näin kestävää ja tasaisempaa.

Jos tuplaat ainekset, voit käyttää toisen osan massasta kuorrutukseen!

Tai

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Valkuaiset ja sokeri kuumennetaan vesihauteessa 60-65 asteeseen, tai ilman lämpötilamittaria, kunnes alkaa muodostua vaaleaa tahnaa tai kunnes sokeri ei tunnu enää sormien välissä. Muista sekoittaa koko kuumennuksen ajan.

Valmis seos siirretään kulhoon ja vatkataan huoneenlämpöiseksi, lisäten siihen voita ja makuaineita.

Kakun kokoaminen

Ota yksi pohja, kostuta tarvittaessa (pohjat ovat sen verran mehevät, ettei se välttämättä tarvitse mitään)

Pursota tuorejuustokreemiä ainoastaan pohjan reunoille

Laita keskelle vadelmätäyte ja peitä se tuorejuustokreemillä

Irrota vuoasta hyvin jäähtynyt cheesecake ja laita sen tuorejuustokreemin päälle

Cheesecaken päälle pursota taas tuorejuustokreemiä pelkästään reunoille

Laita keskelle vadelmätäyte ja peitä se tuorejuustokreemillä

Ota toinen red velvet pohja ja aseta se kerrosten päälle ja paina vähän

Vuoraa kakku leivinpaperin paloilla ja laita jääkaapin pariksi tunniksi

Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla

Oikein raikkaat ja maukkaat hetket kaikille!

Red velvet-vadelmakakku

Vaativa

Ainekset

Cheesecake -paistettu pohjaton juustokakku

  • 200 g Philadelphia- tai maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 0,5 – 1 dl sokeria
  • 0,25 dl maissi- tai perunajauhoja
  • 2 munaa
  • 0,25 dl sitruunamehua

Red Velvet pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • o,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl maitoa
  • 0,5 dl kermaa
  • 1 tl etikkaa
  • 0,5 tl sitruunamehua
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • ( punaista elintarvikeväriä )

Vadelmatäyte

  • 150 g pakaste (tai tuoreita) vadelmia
  • 50 g Hillo-marmeladisokeri (esim. Dan Sukker)

Tuorejuustokreemi

  • 200 g laktoositonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl laktoositonta vispikerma
  • 0,5 – 1 dl tomusokeria
  • 0,5 dl limemehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (1 pkt) Dr. Oetker CreamFix

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

  • 65 g valkuaista
  • 130 g sokeria
  • 195 g laktoositonta voita

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit