Kahden suklaan puolukkakakku
Jouluun valmistuu helppo ja herkullinen kahden suklaan puolukkakakku ilman liivatetta! Pakkasmarjan suomalaiset puolukat hyödynnetään kakkuun jäisenä, jolloin ne pirskahtelevat suussa raikkaina sattumina muutoin täyteläisessä kakussa!
Voit kokeilla myös muita suomalaisia pakastemarjoja tähän kakkuun. Ainakin mustaherukat ja vadelmat voisivat sopia tähän ihanasti.
Keskitaso
Ainekset
20 cm irtopohjavuoka
Puolukkabrownie-pohja:
100 g tumma suklaa
100 g voi
1,5 dl sokeri
2 kpl kananmuna
1,5 tl vaniljasokeri
2 rkl kaakaojauhe
1 dl vehnäjauho
2 dl (100g) Pakkasmarjan puolukat
Valkosuklaa-puolukkatäyte:
250 g valkosuklaa
4 dl vispikerma
200 g maustamaton tuorejuusto
2 dl (100 g) Pakkasmarjan puolukat
Huurteiset oksat koristeeksi:
Tuore rosmariini
Kananmuna
Siro hieno sokeri
Pakkasmarjan puolukoita
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Yhdistä tumma suklaa ja voi kattilaan ja sulata ne sekoitellen, kaada sula seos kulhoon ja jätä hetkeksi odottamaan. Pingota leivinpaperi 20cm irtopohjavuoan väliin ja voitele vuoan reunat.
- Lisää sulatetun suklaan joukkoon sokeri sekä munat yksitellen sekoittaen. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauho ja vaniljasokeri keskenään ja yhdistä suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon jäiset puolukat ja sekoita.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Brownien kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi, mutta reunoilta kypsäksi. Anna pohjan jäähtyä ensin vuoassa, irrota vuoan reuna ja anna jäähtyä täysin ennen täytettä.
… - Valmista valkosuklaa-puolukkatäyte. Laita brownie-pohjan ja irtopohjavuoan reunan väliin reunakalvo tai leivinpaperi. Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla aina välissä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää sula valkosuklaa joukkoon, sekoita. Kääntele nuolijalla sekaan kuohkea kerma. Lisää lopuksi myös jäiset puolukat ja kääntele nuolijalla täyte tasaiseksi.
- Kaada jäähtyneen puolukkabrownien päälle ja tasoita pinta nuolijalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään tai vähintään neljäksi tunniksi.
… - Valmista koristeeksi huurteisia oksia. Erottele kananmunasta valkuainen pieneen kulhoon ja riko rakenne haarukalla, kaada sokeri omaan kulhoon. Leikkaa rosmariinista oksia, kastele ne valkuaisessa ja kierittele sokerissa. Nosta lautaselle ja anna kuivua.
- Anna jäisten puolukoiden sulata itsestään huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautasella, koristele huurteisilla oksilla ja puolukoilla.