Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

kahden-suklaan-puolukkakakku

Kahden suklaan puolukkakakku

Rate this reseptit

Jouluun valmistuu helppo ja herkullinen kahden suklaan puolukkakakku ilman liivatetta! Pakkasmarjan suomalaiset puolukat hyödynnetään kakkuun jäisenä, jolloin ne pirskahtelevat suussa raikkaina sattumina muutoin täyteläisessä kakussa!

Voit kokeilla myös muita suomalaisia pakastemarjoja tähän kakkuun. Ainakin mustaherukat ja vadelmat voisivat sopia tähän ihanasti.

puolukkakakkupala

Mari_Pihlajamaki

Resepti ja kuvat:

Mari Pihlajamäki

@saamarinkakut

Olen Mari Pihlajamäki Turusta ja voitin tvssä Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennen kauden. Työkseni toimin kysynnänsuunnittelijana, vapaa-ajallani urheilen ja leivon aktiivisesti. Ylläpidän instagramissa Saamarinkakut-tiliä ja kirjoittelen samannimiseen blogiini. Leipominen on minulle nykyään erittäin rakas ja tärkeä harrastus. Tykkään leipoa kakkuja muille ja rakastan uusien reseptien ideointia sekä kehittelemistä!

  • yli 60 min
  • Keskitaso
  • 20 annosta

Ainekset

20 cm irtopohjavuoka

Puolukkabrownie-pohja:

100 g  tumma suklaa

100 g  voi

1,5 dl  sokeri

2 kpl  kananmuna

1,5 tl  vaniljasokeri

2 rkl  kaakaojauhe

1 dl  vehnäjauho

2 dl (100g)  Pakkasmarjan puolukat

 

Valkosuklaa-puolukkatäyte:

250 g  valkosuklaa

4 dl  vispikerma

200 g  maustamaton tuorejuusto

2 dl (100 g)  Pakkasmarjan puolukat

 

Huurteiset oksat koristeeksi:

Tuore rosmariini

Kananmuna

Siro hieno sokeri

Pakkasmarjan puolukoita

Valmistusohje

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Yhdistä tumma suklaa ja voi kattilaan ja sulata ne sekoitellen, kaada sula seos kulhoon ja jätä hetkeksi odottamaan. Pingota leivinpaperi 20cm irtopohjavuoan väliin ja voitele vuoan reunat.
  • Lisää sulatetun suklaan joukkoon sokeri sekä munat yksitellen sekoittaen. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauho ja vaniljasokeri keskenään ja yhdistä suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon jäiset puolukat ja sekoita.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Brownien kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi, mutta reunoilta kypsäksi. Anna pohjan jäähtyä ensin vuoassa, irrota vuoan reuna ja anna jäähtyä täysin ennen täytettä.
  • Valmista valkosuklaa-puolukkatäyte. Laita brownie-pohjan ja irtopohjavuoan reunan väliin reunakalvo tai leivinpaperi. Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla aina välissä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää sula valkosuklaa joukkoon, sekoita. Kääntele nuolijalla sekaan kuohkea kerma. Lisää lopuksi myös jäiset puolukat ja kääntele nuolijalla täyte tasaiseksi.
  • Kaada jäähtyneen puolukkabrownien päälle ja tasoita pinta nuolijalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään tai vähintään neljäksi tunniksi.
  • Valmista koristeeksi huurteisia oksia. Erottele kananmunasta valkuainen pieneen kulhoon ja riko rakenne haarukalla, kaada sokeri omaan kulhoon. Leikkaa rosmariinista oksia, kastele ne valkuaisessa ja kierittele sokerissa. Nosta lautaselle ja anna kuivua.
  • Anna jäisten puolukoiden sulata itsestään huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
  • Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautasella, koristele huurteisilla oksilla ja puolukoilla.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet