Kahden marjan kuppikakut kinuskikuorrutteella
Uuden vuoden juhliin valmistuvat helpot kahden marjan-kuppikakut kinuskikuorrutteella. Mansikka-tyrni sekoituksen ansiosta kuppikakut saavat ihanan mehevän koostumuksen, minkä kruunaa itsevalmistettu kinuskikuorrute.
Helppo
Ainekset
Kuppikakut
250 g Pakkasmarjan Kaksi marjaa, mansikka & tyrni sekoitus
150 g voi tai margariini
3,5 dl vehnäjauhot
1,5 dl sokeri
2 rkl vaniljasokeri
1 tl leivinjauhe
1 tl sooda
2 kpl kananmuna
Kinuski-kuorrute
4 dl kuohukerma
4 dl fariinisokeri
200 g maustamaton tuorejuusto
Valmistusohje
Valmista kinuski-kuorrute odottamaan mielellään jo edellispäivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada heti kulhoon, anna jäähtyä ja vie jääkaappiin viilentymään täysin ja odottamaan seuraavaan päivään. Kinuskikerman pitää olla kylmää, jotta se vaahdottuu.
…
Valmista kuppikakut. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja sulata Pakkasmarjan kaksi marjaa sekoitus mikrossa. Soseuta marjaseos sauvasekoittimella. Sulata voi tai margariini.
Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon marjasose, sulatettu voi sekä kananmunat, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Annoste taikina isoihin muffinssivuokiin noin 2/3 vuoasta. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jätä jäähtymään täysin.
…
Valmista kinuski-kuorrute valmiiksi. Vatkaa jääkaappikylmä kinuskikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja vatkaa se kinuskikerman joukkoon.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle runsaasti. Koristele haluamallasi tavalla.