Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

masikkatyrnikuppikakut

Kahden marjan kuppikakut kinuskikuorrutteella

Rate this reseptit

Uuden vuoden juhliin valmistuvat helpot kahden marjan-kuppikakut kinuskikuorrutteella. Mansikka-tyrni sekoituksen ansiosta kuppikakut saavat ihanan mehevän koostumuksen, minkä kruunaa itsevalmistettu kinuskikuorrute.

 

tyrnikuppikakut

Mari_Pihlajamaki

Resepti ja kuvat:

Mari Pihlajamäki

@saamarinkakut

Olen Mari Pihlajamäki Turusta ja voitin tvssä Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennen kauden. Työkseni toimin kysynnänsuunnittelijana, vapaa-ajallani urheilen ja leivon aktiivisesti. Ylläpidän instagramissa Saamarinkakut-tiliä ja kirjoittelen samannimiseen blogiini. Leipominen on minulle nykyään erittäin rakas ja tärkeä harrastus. Tykkään leipoa kakkuja muille ja rakastan uusien reseptien ideointia sekä kehittelemistä!

  • Helppo
  • 16-18 kpl isoja kuppikakkuja annosta

Ainekset

Kuppikakut

250 g Pakkasmarjan Kaksi marjaa, mansikka & tyrni sekoitus

150 g voi tai margariini

3,5 dl vehnäjauhot

1,5 dl sokeri

2 rkl vaniljasokeri

1 tl leivinjauhe

1 tl sooda

2 kpl kananmuna

Kinuski-kuorrute

4 dl kuohukerma

4 dl fariinisokeri

200 g maustamaton tuorejuusto

Valmistusohje

Valmista kinuski-kuorrute odottamaan mielellään jo edellispäivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada heti kulhoon, anna jäähtyä ja vie jääkaappiin viilentymään täysin ja odottamaan seuraavaan päivään. Kinuskikerman pitää olla kylmää, jotta se vaahdottuu.

Valmista kuppikakut. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja sulata Pakkasmarjan kaksi marjaa sekoitus mikrossa. Soseuta marjaseos sauvasekoittimella. Sulata voi tai margariini.

Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon marjasose, sulatettu voi sekä kananmunat, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Annoste taikina isoihin muffinssivuokiin noin 2/3 vuoasta. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jätä jäähtymään täysin.

Valmista kinuski-kuorrute valmiiksi. Vatkaa jääkaappikylmä kinuskikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimilla ja vatkaa se kinuskikerman joukkoon.

Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle runsaasti. Koristele haluamallasi tavalla.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet