Juhlava marjapiirakka
Itsenäisyyspäivän kunniaksi leivotaan komea marjapiirakka kotimaisista marjoista tällä My Berry Forest laatimalla reseptillä! Mustikka ja mustaherukka saavat kaverikseen herkullisen marsipaanikerroksen, joka tuo piirakkaan mehevyyttä ja makeutta. Piirakka koristellaan juhlavasti kermavaahdolla, mustikoilla, kimaltavilla strösseleillä ja mintunlehdillä.
Helppo
Ainekset
Pohja
- 2 dl spelttijauhoja
- 0,5 dl mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 4 rkl neitsytkookosöljyä
- 3 rkl vaahterasiirappia
Täyte
- 50 g marsipaania
- 1,5 dl / n. 80 g Pakkasmarja pakastemustikoita
- 1,5 dl / n. 80 g Pakkasmarja pakastemustaherukoita
- 1 rkl perunajauhoja
Koristeluun
- Kasvipohjaista vispiä esimerkiksi kaura- tai soijavispiä tai kookoskermavaahtoa.
- Huom. Voit värjätä osan vaahdosta ripauksella sinistä spirulinaa tai muuta sinistä väriainetta.
- Pensasmustikoita, strösseleitä ja mintunlehtiä.
Valmistus
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita vuoan (pieni piirakkavuoka tai irtopohjavuoka, halkaisija 18 cm) pohjalle leivinpaperi.
Sekoita yhteen pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen kookosöljy sekä vaahterasiirappi. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille.
Vuole marsipaanipötköstä ohuita siivuja ja asettele ne piirakkapohjan päälle yhteen kerrokseen. Sekoita keskenään marjat ja perunajauho siten, että kaikki marjat peittyvät. Kaada marjat marsipaanikerroksen päälle ja tasoita, jotta marjoja on tasaisesti joka puolella.
Paista uunissa 25 minuuttia tai kunnes reunat ovat kullanruskeat. Anna piirakan jäähtyä ennen koristelua.
Vaahdota kasvisvispi ja pursota piirakan reunoille koristeita. Ripottele reunoille mustikat ja strösselit sekä mintunlehdet.