Maustekakku puolukkakuorrutteella
Mikä voisi sopia jouluun paremmin kuin perinteinen maustekakku ihanilla joulumausteilla? Joulukakun kruunaa kaunis puolukkakuorrute, joka tekee kakusta täydellisen juhlakakun joulupöytään. Tämän reseptin on meille tehnyt My Berry Forest.
Keskitaso
Ainekset
Maustekakku
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl mantelijauhoja
- 1,5 dl kookossokeria
- 2,5 tl piparkakkumaustetta
- 2,5 tl Ceylon kanelia
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 1,5 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 2 dl maustamatonta soijajogurttia
- 2 dl kasvipohjaista maitojuomaa (esim.kaura- , soija- tai mantelimaito)
- 1,5 dl vaahterasiirappia
- 1 dl sulatettua neitsytkookosöljyä
Lisäksi
- neitsytkookosöljyä ja korppujauhoja tai muita jauhoja vuoan voiteluun
- 2 dl Pakkasmarja pakastepuolukoita
- 150 g vegaanista tuorejuustoa, esim. kauratuorejuustoa
- 0,75 dl vaahterasiirappia
- 2 rkl sulatettua neitsytkookosöljyä
- ¼ tl kardemummaa
- ripaus suolaa
Tarjoiluun
- Pakkasmarja pakastepuolukoita
Valmistus
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Ota pakastepuolukat sulamaan.
Sekoita yhteen kakun kuivat aineet: jauhot, sokeri, mausteet, ruokasooda ja suola. Jos jogurtti ja kasvimaitojuoma ovat jääkaappikylmiä, lämmitä niitä hetki mikrossa kädenlämpöiseksi. Sekoita jogurtti-maitoseos, siirappi sekä sula kookosöljy jauhojen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla 50 minuuttia ja tarkista kakun kypsyys tikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, anna kakun olla uunissa vielä muutaman minuutin ajan.
Sekoita kuorrutteen ainekset sileäksi tehosekoittimella tai blenderillä. Siivilöi pois puolukan kuoret ja kuorruta kakku.
Voit myös antaa maustekakun maustua päivän tai pari huoneenlämmössä hyvin peitettynä ja kuorruttaa vasta ennen tarjoilua. Kuorrutettuna kakku säilyy hyvin jääkaapissa. Muista nostaa kakku esille hyvissä ajoin, noin.30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se pehmenee.
Vinkki
Testaa joulukakkua myös Pakkasmarjan pakastevadelmilla, jos haluat kakusta makeamman.