Ihanista ihanin Vadelman ja Suklaan Unelma -raakakakku

Suomen upein vadelmakakku -kilpailun finalisti

Kaie Hakonen

Tässä ihanassa raakakakussa yhdistyvät raikas vadelma sekä täyteläinen tummasuklaa. Kakku on gluteeniton ja maidoton, eikä siihen ole lisätty sokeria.

Vadelman ja suklaan raakakakku

Valmistus

Pohja

Liota cashew pähkinöitä 1-2h

Ota halkaisijaltaan 17 cm irtopohjavuoka, laita pohjalle leivinpaperi.

Poista taateleista kivet, laita pohjan ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tahmeaksi massaksi. Jätä joukkoon isompia sattumia. Paina massa tiiviisti vuoan pohjalle.

Täyte

Huuhtele tehosekoittimen kannu.

Sulata kaakaovoi vesihauteessa.

Laita kaikki muut täytteen ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Aseta blenderi minimitehoille ja valuta joukkoon sula kaakaovoi. Blendaa hyvin.

Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä ja maustua yön yli.

Koristeet

Irrota vuoka, aseta kakku tarjottimelle.

Suklaan valmistamiseksi, sulata kaakaovoi vesihauteessa.

Lisää osissa ja koko ajan sekoittaen joukkoon muut ainekset.

Lusikoi puolet massasta suklaamuotteihin ja nosta pakastimeen. Valuta loput suklaasta kakun reunoille.

Lisää vadelmia päälle (käytä jo etukäteen sulaneita marjoja jottei kakulle valu ylimääräisiä nesteitä), irrota raakasuklaakuviot muoteista ja lisää kakulle. Halutessasi voit koristella vielä kullalla ja/tai lisätä kukkia.

Vadelman ja suklaan raakakakku

Vaativa

Ainekset

Pohja

  • 10-12 tuoretta taatelia (poista kivet)
  • 4 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • ripaus merisuolaa

Täyte

  • 200g Pakkasmarjan vadelmia (anna sulaa kokonaan ennen käyttöä)
  • 2 dl cashew pähkinöitä
  • 0,5 dl agave siirappia
  • 1 tl aitoa vaniljaa
  • 2 dl kaakaovoita

Koristeet

  • Vadelmia
  • 24 karaatin kultaa

Tumma raakasuklaa

  • 1 dl kaakaovoita
  • 1-1,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl tocoa
  • 2-3 rkl agavea
  • vaniljaa

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit