Hunajainen raparperi-toscapiirakka

Raparperi on alkukesän ehdoton ykkönen. Tässä reseptissä yhdistyvät mainiosti ihanan hapokas raparperi sekä herkullinen toscakuorrute. Tätä mehevää raparperi-toscapiirakkaa voi ilolla tarjota kesävieraille.

Tämän ihanan reseptin meille on laatinut Liisa-Maija Westerberg.

Keskitaso

Ainekset

Pohja

  • 250 g Pakkasmarja pakasteraparperia
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl kuohukermaa

Toscakuorrute

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kuohukermaa
  • 100 g mantelilastuja

 

Valmistus

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vuoraa syvä piirakkavuoka (halkaisija noin 22 cm) leivinpaperilla. Sulata ja valuta raparperit huolellisesti. Sulata voi ja jätä odottamaan. Vaahdota munat, sokeri, hunaja ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kääntele taikinaan. Lisää lopuksi kuohukerma. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja ripottele päälle raparperit. Paista uunin alatasolla noin 20 – 25 minuuttia. Piiraan paistuessa valmista toscakuorrute.

Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle ja paista 250°c:ssa, kunnes pinta on saanut kauniin värin (noin 5 – 10 minuuttia. Älä jätä piirakkaa vahtimatta, sillä kuorrute palaa paiston loppuvaiheessa nopeasti).

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit