Herukkapaistos
Tämän herkullisen syksyinen herukkapaistoksen reseptin, ilman maitotuotteita, gluteenia ja valkoista sokeria, ovat meille tehneet Vanelja ja Tuulia. Paistos saa täyteläisyyttä omenaraasteesta ja on mitä kätevin valmistettava äkillisen herkkuhimon iskiessä tai yllätysvieraiden saapuessa.
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 1 dl pekaanipähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl mantelijauhoa (tai muita gluteenittomia jauhoja)
- 4 rkl koivusokeria (tai kotimaista luomuhunajaa)
- 1/2 dl oliiviöljyä (tai sulaa luomuvoita tai kookosöljyä)
- ½ tl ceylon-kanelia
- ½ tl kardemummaa
- hyppysellinen suolaa
- 2 dl punaherukoita
- 2 dl mustaherukoita
- 1 omena
- 2 rkl koivusokeria (tai kotimaista luomuhunajaa)
Vaniljajäätelö
- 2 pakastettua banaania
- 4 rkl täysrasvaista kookosmaitoa, säilytettynä jääkaapissa
- 1 tl vaniljauutetta
Valmistus
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murenna pähkinät tehosekoittimessa tai esimerkiksi morttelilla pieneksi muruksi ja kaada kulhoon. Lisää sekaan kaurahiutaleet, mantelijauho, makeutus, öljy tai rasva ja suola. Sekoita.
Sekoita omassa kulhossaan punaherukat ja mustaherukat ja raasta sekaan omena. Lisää makeutus ja sekoita. Kaada marjaseos vuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm. Murusta marjojen päälle murutaikina. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin ruskean sävyn. Ota uunista ja tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vaniljajäätelö
Avaa kookosmaito tölkki ja kaavi paksua valkoista ainesta tehosekoittimeen. Lisää paloitellut jäiset banaanit ja vanilja. Sekoita pehmikseksi. Tarjoa esimerkiksi herukkapaistoksen kanssa.