Herkkuletut mansikka-vaniljajäätelöllä
Kokoa kesäjuhliin My Berry Forest laatiman reseptin mukaan herkkulettutarjotin, jossa on lettujen lisäksi vaniljajäätelöä mansikkapureella sekä tuoreita mansikoita. Vaniljajäätelö ja mansikkapuree yhdessä ovat herkullinen lisuke letuille, eikä haittaa, jos vaniljajäätelö sulaa – siitä tulee ihanan makea vanilja-mansikkakastike.
Kaupan pakastealtaasta löytyvä Marja Puree Mansikka on kesän herkullisin ja terveellisin mansikkahillo. Se sisältää 88% mansikoita, ja valmistetaan kuumentamatta, jotta mansikoiden raikas ja makea maku sekä vitamiinit säilyvät. Testaa myös muita marjaisia makuja!
Helppo
Ainekset
Letut
- 1,5 dl mantelijauhoja
- 1,5 dl luomuvehnäjauhoja
- 0,5 dl kookossokeria
- ¼ tl suolaa
- 2,5 dl kaurakermaa
- 2 rkl sulatettua neitsytkookosöljyä
- 1-2 rkl neitsytkookosöljyä lettujen paistamiseen
Tarjoiluun
- Marja Puree Mansikkaa
- vaniljajäätelöä (vegaanista)
- tuoreita marjoja
Valmistus
Ota Marja Puree mansikka pakastimesta sulamaan huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen tarjoilua. Jos haluat pureesta hillomaisempaa, lisää joukkoon noin 0,5 dl chiansiemeniä. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä noin 15 – 30 minuuttia.
Sekoita ensin kuivat aineet. Kaada kuivien ainesten joukkoon kaurakerma sekä öljy ja sekoita taikinaa varovasti käännellen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Laita lettupannulle öljyä paistamista varten, ja lämmitä pannu kuumaksi. Ota noin 1 rkl lettutaikinaa per lettu ja paista lettuja keskilämmöllä. Kun reunat näyttävät kypsältä ja lettu tuntuu helpolta kääntää, käännä ja paista vielä toiselta puolelta minuutin pari tai kunnes lettu saa pintaan ruskeaa väriä.
Tarjoile letut heti vaniljajäätelön ja mansikkapureen sekä mansikoiden kanssa.