Grillattua broileria tulisella vadelmahillokkeella
Vadelmasta saa tehtyä myös oivan kastikkeen, joka tuo mukavaa makeutta ruokapöytään.
Reseptin on laatinut Anssi Heikkinen, Ravintola Nuapurin keittiömestari.
Helppo
Ainekset
- 1,5 dl kotimaisia pakastevadelmia
- 2 rkl sokeria
- 2 tl tulista chilikastiketta
- 3 rkl vettä
- 4 kanan rintafileetä
- jääsalaattia
- tomaattia
- tuore mango (ananas käy myös)
- kurkkua
- rucolaa
- lime
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistus
Leikkaa haluttu määrä salaattia, tomaattia, kurkkua ja mangoa lautaselle ja mausta limen mehulla.
Kuumenna vadelmat, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Kun seos kiehahtaa, lisää chilikastike joukkoon. Kiehauta vielä hetki ja nosta huoneenlämpöön odottelemaan.
Kuumenna kanalle pannu ja lisää oliiviöljy. Paista kanat molemmin puolin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kanan voi myös paistaa grillissä.
Kun kanat ovat kypsiä, nosta ne salaatin päälle. Lisää päälle vadelmakastike ja koristele rucolalla. Bon appétit!