Gluteeniton mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka on klassikko, joka maistuu aina. Tämä Vaneljan ja Tuulian loihtima gluteeniton versio syntyy kaurahiutaleista, saaden makeutensa hunajasta ja se maistuu ihanalta sellaisenaan tai vaikkapa jäätelön kaverina!
Keskitaso
Ainekset
- 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 luomukananmuna
- ½ dl sulaa kookosöljyä (tai luomukirnuvoita)
- 0,75 dl juoksevaa luomuhunajaa
- ½ tl vaniljauutetta
- ripaus suolaa
- 5 dl jäisiä mustikoita
- 1 rkl perunajauhoa
- ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
Valmistus
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Lisää kaurahiutaleet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi jauhoksi. Kaada jauhot isoon kulhoon. Lisää kananmuna, kookosöljy, hunaja, vanilja ja suola ja sekoita hyvin, kunnes taikinasta alkaa muodosta pallo. Ota noin 3 ruokalusikallista pohjataikinaa talteen koristelua varten.
Voitele piirakkavuoan reunat ja pohja kookosöljyllä tai peitä ne leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjaan ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 – 15 minuuttia. Sekoita sillä välin perunajauho mustikoiden joukkoon ja aseta sivuun.
Ota pohja uunista, lisää mustikat ja koristele jäljelle jääneellä pohjataikinalla ja rouhituilla saksanpähkinöillä. Paista 30 – 35 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kera ja nauti!