Eijan Mansikka-tyrnijuustokakku

Hehkuvan oranssinpunainen mansikka-tyrnijuustokakku sopii tarjottavaksi erityisesti vuoden pimeimpään aikaan piristämään kahvipöytää kauden juhlissa tai illanistujaisissa.

Tässä kakussa makoisten mansikoiden aromit pehmentävät mukavasti kirpeiden tyrnimarjojen makua. Mausteiset tyrnimarjat taas virittävät mansikat syksyyn ja talveen. Tämä kakku sopii siksi myös joulupöydän raikkaan pirteäksi jälkkäriksi. Jouluna täytemassaan voisi lisätä vielä ripauksen jouluista kanelia ja keksipohjan voi tehdä vaikka pipareista.

Kakun voi koristella teeman / ajankohdan mukaan esimerkiksi kohmeisilla marjoilla, marengeilla, kermaruusukkeilla, kekseillä, syötävillä kukilla, kuivatuilla marjoilla tai nompparelleilla.

Meillä täällä Pakkasmarjalla on kerran viikossa tarjolla ”jotain hyvää marjoista” henkilökunnalle ja Eija meidän keittiöstä taikoi meille tämän herkun. Tämä makuyhditelmä ei jättänyt ketään kylmäksi ja meillä tästä nauttivat myös he, jotka yleensä jättävät tyrnimarjaherkut väliin.

Valmistus

Ota marjat huoneen lämpöön sulamaan noin tuntia ennen. Tai jos haluat nopeammin saada marjat sulamaan, tyhjennä pussin sisältö mikroaaltouunin kestävään astiaan ja sulata marjoja mikrossa matalalla teholla minuutti kerrallaan. Älä kuumenna marjoja, saavat mieluummin jäädä aavistuksen kohmeisiksi.

Öljyä irtopohjavuoka (22 cm) kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi.

Pohja

Sulata voi ja murskaa keksit muruiksi. Sekoita keskenään voi ja keksimurut ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää tuorejuusto kermavaahtoon. Rutista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan veteen(3rkl). Lisää liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähän aikaa.

Kiille

Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Soseuta marjat hienoksi ja lisää sokeria makusi mukaan eli maistele makeusaste sopivaksi. Rutista vesi liivatteista pois ja liuota kuumaan veteen 2rkl tasaiseksi. Sekoita liivateseos varovasti marjamassaan ja lisää marjamassa kakun päälle tasaisesti. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 5h, mieluiten yön yli.

Koristelu

Kakku kannattaa koristella juuri ennen tarjoilua esim. kohmeisilla marjoilla, marengeilla, kermaruusukkeilla, kekseillä syötävillä kukilla tai nompparelleilla. Huomioi, että pakastemarjat pehmenevät ja mehustuvat sulaessaan, joten jos haluat tarjota kakkua ueamman kerran tai kakku on tarjolla pidempään, käytä koristeena silloin jotain kestävämpää.

mansikka-tyrni-juustokakku

Keskitaso

Ainekset

Pohja

  • 200g Digestive keksejä
  • 80g voita

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • 600g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. 1 dl sokeria
  • 5 kpl liivatelehtiä

Päälle

  • 2 pss Mansikka & tyrni -sekoitusta
  • 1 dl sokeria / maun mukaan
  • 5 kpl liivatelehtiä

Koristeluun

  • 1 pussi Mansikka & tyrni -sekoitusta
  • marenkeja
  • kermaruusukkeita
  • keksejä
  • syötäviä kukkia
  • nonparelleja

 

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit