Chiavanukas vadelmahillolla á la MYBLISSKTCHN

Tämän reseptin makunystyröitä ilostuttava herkku on Pakkasmarjan puutarhavadelmista helposti valmistuva chiahillo, jota voit lisätä myös vaikka kaurapuuron päälle. Chiavanukas on kiva vaihtoehto tuorepuuroille ja smoothieille. Myös tämä ihanuus toimii loistavana aamu- tai välipalana. Chiavanukas vadelmachiahillolla ihastuttaa vieraita myös vaikka brunssipöydässä! Chiavanukkaan lisukkeina vadelmahillon lisäksi toimii mm. (kasvipohjaiset) jogurtit, marjat/hedelmät, pähkinävoit, pähkinät ja granolat!

Muista chiansiemenien kohdalla, että päivittäinen annossuositus (1-2 rkl), joka lukee pakkauksessa.

Resepti on vegaaninen, mutta voit halutessasi käyttää myös maitopohjaisia tuotteita, korvaamaan kasvipohjaisen soija”jogurtin” ja kaurajuoman.

vadelma-chiavanukas

Helppo

Ainekset

CHIAVANUKAS

2 dl maustamatonta soija”jogurttia”

2 dl kaurajuomaa

2 rkl chiansiemeniä

ripaus aitoa vanilja jauhetta

VADELMACHIAHILLO

200 g puutarhavadelmaa (Pakkasmarja / pakaste)

noin 3–4 rkl vettä

2 rkl chiansiemeniä

2 rkl vaahterasiirappia

Valmistus

Valmista vanukas sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään ja katso, että chiansiemenet sekoittuvat tasaisesti jogurtin ja nesteen sekaan. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 1–2 tunniksi tai annan olla yön yli. Sekoita vanukasta 2–3 kertaa tekeytymisen aikana.

Valmista sitten vadelmachiahillo: laita pakastepuutarhavadelmat pieneen kattilaan veden kanssa. Sulata ja sekoita marjoja keskilämmöllä, voit hieman survoa vadelmia esimerkiksi haarukalla. Lisää chiansiemenet ja vaahterasiirappi ja anna hilloseoksen hautua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Kun seos muistuttaa hilloa, ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä kunnolla.

Kerrosta tarjoilukippoihin valmista vanukasta ja hilloa! Kruunaa annokset vadelmilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

Reseptin luoja

Kuvat ja resepti:

Marita Erikson

MY BLISS KTCHN

Marita Eriksson on valokuvaaja ja tekijä @myblissktchn Instagram-tilin takaa. Maritan intohimo valokuvaamiseen on syttynyt ruoan kautta, ja erityisesti hän rakastaa helppoja kasvipohjaisia aamu- ja välipaloja sekä herkkuja. Yksi suosikki raaka-aineista ovat kotimaiset marjat ja niitä Marita käyttääkin ympäri vuoden… marjat maistuvat sellaisenaan, päätyvät usein smoothien sekaan, puuron päälle tai sulostuttavat jälkkäreissä. Marjat miellyttävät myös värejä ja kauniita ruokakuvia rakastavan kuvaajan silmää!

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit