Chiavanukas vadelmahillolla á la MYBLISSKTCHN
Tämän reseptin makunystyröitä ilostuttava herkku on Pakkasmarjan puutarhavadelmista helposti valmistuva chiahillo, jota voit lisätä myös vaikka kaurapuuron päälle. Chiavanukas on kiva vaihtoehto tuorepuuroille ja smoothieille. Myös tämä ihanuus toimii loistavana aamu- tai välipalana. Chiavanukas vadelmachiahillolla ihastuttaa vieraita myös vaikka brunssipöydässä! Chiavanukkaan lisukkeina vadelmahillon lisäksi toimii mm. (kasvipohjaiset) jogurtit, marjat/hedelmät, pähkinävoit, pähkinät ja granolat!
Muista chiansiemenien kohdalla, että päivittäinen annossuositus (1-2 rkl), joka lukee pakkauksessa.
Resepti on vegaaninen, mutta voit halutessasi käyttää myös maitopohjaisia tuotteita, korvaamaan kasvipohjaisen soija”jogurtin” ja kaurajuoman.
Helppo
Ainekset
CHIAVANUKAS
2 dl maustamatonta soija”jogurttia”
2 dl kaurajuomaa
2 rkl chiansiemeniä
ripaus aitoa vanilja jauhetta
VADELMACHIAHILLO
200 g puutarhavadelmaa (Pakkasmarja / pakaste)
noin 3–4 rkl vettä
2 rkl chiansiemeniä
2 rkl vaahterasiirappia
Valmistus
Valmista vanukas sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään ja katso, että chiansiemenet sekoittuvat tasaisesti jogurtin ja nesteen sekaan. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 1–2 tunniksi tai annan olla yön yli. Sekoita vanukasta 2–3 kertaa tekeytymisen aikana.
Valmista sitten vadelmachiahillo: laita pakastepuutarhavadelmat pieneen kattilaan veden kanssa. Sulata ja sekoita marjoja keskilämmöllä, voit hieman survoa vadelmia esimerkiksi haarukalla. Lisää chiansiemenet ja vaahterasiirappi ja anna hilloseoksen hautua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Kun seos muistuttaa hilloa, ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä kunnolla.
Kerrosta tarjoilukippoihin valmista vanukasta ja hilloa! Kruunaa annokset vadelmilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.