Backbyn hätävarakakku

Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 2. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Tämän kakun täytteiden ja koristelun suhteen voi hullutella luovasti. Myös kotimaiset tuoreet marjat ovat koristeluun sopivia. Pihlan hätävarakakussa on koristeena tuoremansikkalohkoja.

Backbyn-hatavarakakku

Keskitaso

Ainekset

Kuivakaapin tyhjennys brownie

75 g  fariinisokeria

75 g  sokeria

3  kananmunaa

150 g  voita

150 g  tummaa suklaata

120 g  Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

6 g  suolaa

¾ tl  leivinjauhetta

30 g  rouhittuja pähkinöitä

100 g  pakastevadelmia, Pakkasmarja

Käytä pohjassa lisäksi yhtä raaka-ainetta, jota käytät myös koristelussa.

(Irtopohjavuoka n. 24 cm)

 

Valmistusohje

  • Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Ruskista voi kattilassa ja kaada kuumana suklaan päälle, sekoita tasaiseksi ja siirrä sivuun.
  • Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Nostele 1/3 munasokerivaahdosta hieman jäähtyneen suklaa-voiseoksen joukkoon, ja tämän jälkeen nostele seos takaisin 2/3 munasokerivaahdon joukkoon.
  • Nostele tasaiseksi ja siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe massan joukkoon.
  • Lopuksi sekoita vielä valitsemasi raaka-aine, pähkinät ja jäiset vadelmat massan joukkoon.
  • Laita valmis massa irtopohjavuokaan ja paista n.18 – 20 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsynyt, mutta keskeltä vielä super kostea.
  • Jäähdytä valmis pohja hyvin ennen käyttöä.

 

Koristelu

Valmista tarjolla olevista raaka-aineista haluamasi täytteet ja koristeet. Ole luova ja hullu!

 

 

Reseptin luoja

Pihla Sallinen

Koko Suomi leipoo

Tekninen tehtävä

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit