Aurinkoinen Mansikka & Tyrni smoothie

Tämä aurinkoinen smoothie on valmistettu Kaksi marjaa mansikka & tyrni -sekoituksesta. Kotimaisista marjoista mansikka ja vadelma ovat hyviä folaatin lähteitä. Kahden aineen, folaatin ja B12-vitamiinin puutoksen on osoitettu olevan yhteydessä masennukseen. Mansikassa on myös runsaasti C-vitamiinia ja kuitua. C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Mansikat ovat siis hyvä lisä monipuoliseen ruokavalioon varsinkin nyt pimeään vuodenaikaan.

Kirkkaan oranssi tyrni on ravintoainerikkaimpia marjojamme. Tyrnin kirpeä maku jakaa mielipiteitä, mutta lempeämmän mansikan kanssa yhdessä valmistamalla tyrnin hyvät puolet pääsevät oikeuksiinsa. Myös tyrnimarja on oikea C-vitamiinipommi. Tyrnimarjoissa on myös runsaasti E-vitamiinia ja kuituja.

Valmistus

Anna marjojen sulaa puolituntia huoneen lämmössä tai sulata niitä hetki mikroaaltouunin kestävässä astiassa sulatusteholla. Marjat saavat jäädä kohmeisiksi, jolloin smoothiesta tulee raikkaampi. Lisää joukkoon neste (kuvan smoothiessa nesteenä on appelsiinituoremehu). Voit myös maustaa smoothien kardemummalla, kanelilla tai vaniljasokerilla sekä tuoreella yrtillä. Sekoita juoma tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Nauti viileänä!

mansikka-tyrni-smoothie

Helppo

Ainekset

  • 250g Kaksi marjaa – mansikka & tyrni
  • 2 dl nestettä (appelsiinimehua, piimää, jogurttia, kaurajuomaa tai kookosmaitoa)
  • 2 tl maustetta (kardemummaa, kanelia tai vaniljasokeria)

Lisäksi tuoreyrtti (sitruunamelissaa / minttua)

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit