Amerikkalainen mustikka-valkosuklaajuustokakku
Oletko ikinä kokeillut amerikkalaista juustokakkua? Jos et, nyt mustikkasesongin aikaan on oiva mahdollisuus kokeilla tätä suussasulavaa mustikka-valkosuklaajuustokakkua. Kutsu ystäviä viettämään hämärtyvää kesäiltaa mustikkaisen juustokakun ääreen. -Viivi
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 200 g kaurakeksejä
- 100 g margariinia
Täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g ranskankermaa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl maissitärkkelystä
- 2 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g valkosuklaata
- 2 dl tuoreita tai jäisiä mustikoita
Valmistus
Pohja
Laita halkaisijaltaan 20 – 22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Murskaa kaurakeksit ja sulata margariini. Sekoita. Painele seos vuoan pohjalle ja noin 3 cm reunoille.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Täyte
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin. Lisää kananmunat yksitellen, välissä sekoittaen. Lisää kerma ja sekoita.
Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa. Jäähdytä hetki. Lisää ohuena nauhana juustokakkumassaan koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Ripottele mustikat tasaisesti juustokakun päälle. Laita uunin alatasolle 55 minuutiksi. Kun kakku on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, nosta se jääkaappiin jähmettymään vähintään 8 tunniksi.
Vinkki!
Jotta juustokakku ei halkeilisi, kannattaa se jäähdyttää hitaasti vielä lämpimässä uunissa jälkilämmöllä uunin luukku hieman raollaan. Jos kakun pinta tummuu, kannattaa laittaa foliota sen päälle uuniin.