marjayritys

Moderni marjatehdas

Upeat modernit tilat Suonenjoella

Pakkasmarja pakastaa ja jalostaa kotimaisia marjoja Suonenjoella kokonaismäärän ollessa noin 5 miljoonaa kiloa vuodessa. Töitä tehdään yrityksessä moderneissa tiloissa, joiden rakentamisessa on otettu vahvasti huomioon laatu, turvallisuus ja ympäristö näkökulmat sekä energiatehokkuus.

2022 keväällä valmistunut varasto-vastaanotto-tuotanto-toimistolaajennushanke oli mittava, noin 4000m2 ja se eteni valmiiksi täysin suunnitellusti.

Tehokkaat viilennys- ja pakastusprosessit takaavat parhaan laadun

Pakkasmarjan tavoitteena on olla paras marjan laadussa ja tähän panostettiin tilojen, prosessien ja kylmätekniikan suunnittelussa. Kylmennysprosessien nopeus ja katkeamattomuus vaikuttaa oleellisesti marjojen laatuun ja kauppakestävyyteen.

Uusien satokausitilojen ansiosta marjat saadaan vastaanotettua suoraan kylmiin tiloihin, mistä ne nopeasti siirretään erittäin tehokkaaseen pakotetun ilmankierron viilennykseen tai pakastukseen. Uudessa kylmälaitoksessa on kapasiteettiä tulevaisuuden entistäkin suurempiin marjamääriin.

Mansikoilla lämmitetään jatkossa myös Suonenjoen kiinteistöjä

Uusiin tiloihin valittiin energiatehokkaat laitteet ja rakenteet. Käyttämämme sähkö on ollut jo pitkään täysin vihreää ja laajennuksen myötä myös aurinkoenergia on jatkossa laajasti käytössä. Kylmäaineena on CO2, joka on tällä hetkellä ympäristöystävällisin ratkaisu.

Valmistuneen pakkasvaraston kylmäteho on maksimissaan lähes 1000 kW. Kaukolämpöyhteistyöllä Savon Voima ottaa uuden kylmävaraston lauhteet vastaan ja osa siitä on hyödynnettävissä Suonenjoen kaukolämpöverkkoon eli hukkalämmöllä lämmitetään Suonenjoen muitakin kiinteistöjä.

Toimitusvarmuus, tehokkuus & työturvallisuus paranevat entisestään

Uudet tilat suunniteltiin mahdollisimman kustannustehokkaiksi ja helposti muunneltaviksi eri tarkoituksiin. Lopputuotteiden pakastevarasto kasvoi ja siten toimitusvarmuus tulee paranemaan entisestään.

Sisäinen logistiikka hiottiin tehokkaammaksi ja työturvallisemmaksi. Nyt myös HTC-jättirekat mahtuvat toimimaan piha-alueella sujuvasti.