Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

MANSIKKASMOOTHIE

Pakkasmarjahaaste – 2 dl päivässä

 

Ota päivittäinen marja-annos haltuun!

Tiesitkö, että suomalaiset marjat, kuten mustaherukka tai mansikka, sisältävät huomattavasti enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini? Nauttimalla päivittäin suomalaisia marjoja saat monipuolisesti ja helposti vitamiineja, kuten C-, E- ja K-vitamiineja sekä folaattia, kivennäisaineita kuten kaliumia sekä liukoisia kuituja. Marjoja suositellaankin nautittavaksi vähintään 2 dl (2 kourallista) joka päivä. Moni tämän jo  tietää, mutta käytännössä marjat eivät vielä kuulu vielä kaikkien päivittäiseen ruokavalioon. Haastammekin nyt tarttumaan haasteeseemme eli ottamaan marjat nyt osaksi arkirutiineja. Tältä sivulta löydätkin 4 kätevää tapaa toteuttaa tätä haastetta:

(Kuva: @mariannesaarin)

smoothiet

1. Surauta smoothie

Kotimaisista marjoista saat hyviä vitamiineja ja ravintoaineita. Parhaiten saat nuo hyvyydet haltuun, kun hyödynnät marjat kuumentamatta (100% suomalaiset marjat voi nauttia kuumentamatta). Smoothie on erittäin helppo ja maukas tapa saada päivän marja-annos 2dl nautittua arjessa. Ne maistuvat kaiken ikäiselle ja niiden muuntelu on helppoa eri ruokavalioihin ja makuun sopivaksi. Smoothiesta voi tehdä todella ruokaisan, kun hiilihydraateilla, rasvalla ja proteiineilla on sopiva tasapaino, tällainen smoothie pitää sinut kylläisenä pitkään. Täältä löydät valmiita smoothiereseptejämme

Vaikka smoothie on nestemäistä, kannattaa se silti pureskella ja nauttia maistellen, koska ruuansulatus alkaa suusta. Lusikoitavat kulhosmoothiet tulee pureskeltua ja syötyä hitaammin, joten kannattaa kokeilla niitä, jos tuntuu että juotavat tulee hotkaistua liian nopeasti. Löydät valikoimistamme neljä mahtavaa 100% suomalaista marjasekoitusta, jotka sopivat erityisen hyvin smoothieihin: Luomu marja-, Kaksi marjaa-, Kuningas marja- & Tehosekoitus

Viljelijan oma

Marjoja viljelijöiden omasta marjayrityksestä

Pakkasmarjat kerätään vastuullisesti laatutarhaviljelmiltä ja Suomen puhtaista metsistä. Ne piipahtavat pakastumassa hiilineutraaleissa tiloissamme Suonenjoella ja jakavat väriä, iloa ja hyvää oloa ympärilleen koko vuoden. Meille on äärimmäisen tärkeää turvata suomalainen marjanviljelytyö myös tulevaisuudessa. Valvomme koko ajan, että jokaisella toimitusketjussamme on hyvä olla ja teemme asiat oikein ja puhtaasti suojellaksemme luontoa, marjojen kasvuympäristöä. Löydät Pakkasmarjat helposti kauppasi pakkasesta ja tunnistat ne värikkäistä pussukoista.

 

Kuningatarpuree-puuro

2. Marjat ovat puurojen paras kaveri

Pakastemarjat tuovat makua ja väriä puuroihin. Pienikokoiset marjat, kuten herukat, puolukat, mustikat ja vadelmat sulavat nopeasti kuuman puuron seassa. Oletko koskaan kokeillut laittaa jäiset marjat kuuman puuron alle lautaselle? – Silloin marjat sulavat vielä paremmin, kuin puuron päällä.

Pakkasmarjan Marja Pureet ovat myös loistava vaihtoehto puurojen kaveriksi. Ota Marja- Puree illalla jääkaappiin sulamaan ja aamulla sinulla on juuri sopivasti sulanut marja-annos valmiina puuron päälle. Marja Pureesta valmistat myös pika -smoothien ilman äänekkäitä laitteita, kun sekoitat korkeassa lasissa pureen sekaan esim. tuoremehua tai kauramaitoa.

 

pakkasmarja_jäätelö

3. Marjat kruunaavat aamu- ja välipalat

Lisää marjoja jogurttiin, rahkaan, myslin tai murojen joukkoon, – näin raikas välipalasi on valmis. Täältä löydät lisää marjaisia välipalavinkkejämme.

Kun haluat herkutella välipalalla tai aamupalalla, Pakkasmarjan MARJA-jäätelö on parhautta, koska samalla kun syöt tätä kuohkean marjaisaa jäätelöä, saat päivän marja-annoksen haltuun. MARJA-jäätelöt oon valmistettu suomalaisista marjoista, joita ei ole kuumennettu eli marjojen luonnollinen C-vitamiini ja maku ovat tallella. Lue lisää tästä hyvis herkusta.

 

Kuningatarvesi

4. Marjat ovat värikkäitä jääpaloja ja luonnon omia naposteltavia

Vaihda vetiset jääpalat suomalaisiin pakastemarjoihin – näin saat juomat viilennettyä värikkäästi ja maistuvasti. Marjat jäähdyttävät juoman, mutta sulavat nopeasti lasin pohjalle. Siemaise siis ensin raikas juoma ja lusikoi sitten marjat parempiin suihin.

Napostele kohmeisia marjoja suoraan pussista, kun kaipaat jotain raikasta hyvää. Ihania luonnon omia herkkuja ovat varsinkin suomalaiset Puutarha vadelmat ja Mustaherukat.

#pakkasmarja