KytöläMikko_kady3

Mikko Kytölä

Kampuksen Dynamo

KytöläMikko_pelaajakortti

Jalkapallon kautta futsaliin

Päädyin futsalin pariin jalkapallon kautta. SuPa:ssa pelasimme aina talvisin liikuntasalissa ja usein futsalpallolla. Sain siis jo nuorena tuntumaa lajiin, joka usein samaistetaan hieman virheellisesti jalkapalloon.

Jossain vaiheessa aikuisikää huomasin, että ominaisuuteni sopivat aika hyvin nimenomaan futsaliin. Lopulta, vuonna 2010, siirryin kokonaan futsalin pariin ja aloin keskittyä toden teolla treenaamiseen ja lajin opiskeluun.

KytöläMikko_kady1

Intohimo ja tavoitteet ajavat eteenpäin

Intohimoni lajia kohtaan vei minut ensin maajoukkueeseen ja lopulta Italiaan ammattilaiseksi. Maajoukkueen kanssa olemme kasvaneet viime vuosina paljon ja saavuttaneet hienoja tuloksiakin, esimerkiksi viisi peräkkäistä Pohjoismaiden mestaruutta. Pitkäaikainen unelma toteutui, kun pääsimme maajoukkueen kanssa EM-kisoihin.

Suomessa olen aina pelannut Kampuksen Dynamossa. Olemme kolminkertaisia hallitsevia Suomen mestareita ja minulla on ollut kunnia toimia joukkueen kapteenina näinä mestaruusvuosina. Haluamme jatkaa mestaruusputkeamme, ja oma haaveeni on, että menestyisimme myös futsalin Mestareiden liigassa.

KytöläMikko_kady2

Kuvat: Sami Virtanen